torsdag 14 augusti 2014

Naturstigen - mellanbiten

Har varit alltför dålig på att vara ute och röra på mig den senaste tiden så häromdagen lurade jag med mor för att gå en sväng på naturstigen. Startade dock inte i samhället utan hoppade på stigen ungefär vid Gamby och gick mot Å.


Bävrarna hade jobbat på ordentligt på sina ställen.


Vackert när solen lyster ner i vattnet så man kan se vad som fanns på botten.


En spång modell äldre som vi inte vågade gå på.


Ett träd med tumör :S


Trevligt att strosa runt i skogen med vattnet bredvid.


Bråttom kan man inte ha om man vill hinna se något utan att trilla, för det är en hel del rötter och stenar som sticker upp på stigen som man måste vara uppmärksam på.


Mor stannade på en bro och stod så här :P


Kapat träd som stack ut vid stigen. Hur många år blev det?


Ser inte så mysigt ut på träden där kådan har runnit vid stigens färgmarkeringar.


Mysigare vid Svalnäs :)


Kossorna spanade och snackade lite med oss när vi passerade.


Sen började himlen se mindre trevlig ut och vi bestämde oss för att gena över gärdet och genom skogen tillbaka till moppen och cykeln.


Man ska väl egentligen inte trampa ut på gärdet hursom, men vi försökte gå i spåren för att inte trampa ner en massa och spanade självklart efter flyghavre på vägen för att göra lite nytta :P


Jag mindes genast varför jag inte gick med shorts när jag plockade flyghavre. Kornet kliade ordentligt :S


Vi hann dock inte riktigt fram till våra fordon innan himlen öppnade sig och både regn och hagel anföll oss så vi sökte skydd med våra matchande tröjor under en gran i väntan på att ovädret skulle dra förbi.


Hade dock inte riktigt tänkt över vår genväg för vi behövde ta oss över ett dike där på slutet... Blev att krypa lite innan vi kunde åka iväg hemåt igen.


Jag vet att ni har sett min backspegel många gånger nu, men jag tycker det blir så häftigt när man fotar i den och ser åt båda hållen :)

Inga kommentarer: