torsdag 7 augusti 2014

Fiskeroadtrip

Hade egentligen som plan att åka moppe ut till Vinön idag för att hälsa på en gammal skolkamrat, men hon blev tyvärr krasslig så vi fick ställa in. Eftersom jag var moppesugen så fick jag hitta på en annan utflykt. Jag åkte upp till affären och skaffade mig ett fiskekort för sjöarna häromkring. Nu kan jag fiska hejvilt! :)


Lyckades få fast spöt i väskan med hjälp av en rem så jag slapp försöka hålla i det samtidigt som jag körde, mycket smidigare. Långärmad och långbyxor var dock överdrivet i värmen, så de åkte snart av. Är så gött att åka runt i shorts och t-shirt när vädret tillåter! :)


Började med att reka inför nästa helg. Då är tanken att vi ska cykelfesta och ta ett dopp vid Kattkärret, så jag kände för att kolla upp var det låg. Jag har ju varit där och badat mycket förr när jag var mindre, men mindes inte helt hur man skulle åka. Lyckades dock hitta dit helt utan felåkningar, så nu ska jag bara komma ihåg det nästa helg...


Trevligt område runt omkring sjön faktiskt, men Rataxes är väl inte direkt en terrängmoped... Men han gör så gott han kan med sina minihjul :)


Bland både blåbär och lingon hittade något som jag tyckte var en bra plats att fiska på.


Har vad jag kan komma ihåg aldrig varit iväg själv och fiskat, men någon gång ska väl vara den första?

Det medförde dock några problem. Jag kan ju ingenting! Hur ska det egentligen se ut där man fiskar? Vad ska jag ha för drag? Hur knyter jag fast sakerna? Jag har ju lärt mig en knop/knut för att knyta fast dragen, men nu skulle jag även sätta dit nylontafs själv. Vi kan säga så här: Min lösning såg inte alls ut som originalet (som satt på min alltför korta tafs)... Men men, den kändes stark, så den fick duga :P


Undrar hur många år som passerat sedan denna ekan var i vattnet...


Jag är inte så himla smidig med mitt fiskespö. Jag fastnar lätt i träd och grenar och viftar runt hejvilt. Det var nog bra att ingen såg mig...


Hittade efter ett tag ett ställe att kasta på som inte hade lika mycket träd att fastna i. Mycket nöjd kastade jag i och fick napp nästintill direkt. Åhnej! Det hade jag inte direkt räknat med ju... Ja kanske någon liten abborre, men de är ju så små, så det är ju inga problem. Nu var det dock en sur gädda i andra änden som rusade många gånger om och försökte gömma sig bland trädstammar som låg i vattnet.

Jag stod himla dumt om man såg till upptagning av fisk :S Jag hade haft fullt fokus på att ha så lite träd omkring mig som möjligt. Ingen håv hade jag heller... Våg hade jag förövrigt också glömt, men det spelade ju ingen roll nu. Tur att det inte var någon större gädda jag fick upp i alla fall för jag lyckades få upp den genom att ta tag i linan :)


Nästa problem: Den hade ju svalt hela draget och det satt bra långt ner. Ovan som jag är blev det ett himla pillande för att få ut draget och jag tog, vad jag trodde, för lång tid på mig. När jag väl skulle återsätta den så ville den inte alls vara med igen. Höll den bra länge, men inget livstecken :S Jag svor över att jag var så dålig fiskare och en mördare och ringde Elis och beklagade mig över att han inte lärt upp mig bättre (som att det vore hans ansvar). Då plumsade det till och gäddan for iväg :) Skönt! Då kände jag mig inte lika usel längre.

Fint var det i alla fall :) Men jag var inte så sugen på att fiska mer... Inte mer gädda i alla fall! Jag ville ju få små söta abborrar och inte slemmiga gäddor. Slemmade ner mina byxor också den jäkeln!


Jag åkte istället vidare till Djursnäs badplats och satte mig där vid en bänk och löste lite knep och knåp/korsord och liknande. Kände mig gammal... Men gött var det :)


Gick i med fötterna en sväng och spanade på småfisk. Kanske får bli en badtur imorgon, var länge sen jag var där och badade.

När jag passerade ängarna vid Bo kom det en doft som jag både älskar och hatar. Det luktade verkligen flyghavre! Ja inte för att flyghavre i sig luktar då, men den doften som man förknippar med de dagarna när man gick där på ängarna och letade efter ogräset.


Det var ju ett riktigt jävla skitjobb egentligen. Man skulle gå där på fälten, oavsett väder, fram och tillbaka... Letandes... Gå, gå, gå, gå... 1 person i spåren, 2 emellan... Äta ostmackor... Gå, gå, gå gå...  Cykla/Åka vidare till nästa äng. Upprepa... Fler ostmackor... Välja om man ville bli blöt av daggen eller av svett på grund av täta regnbyxor.


MEN, det var ju ett fantastiskt kul gäng som jag hade turen att gå med år efter år :) Så dagarna blev ju roliga ändå! Sen var det ju inte slut när arbetsdagen var slut heller. Då åkte vi bara hem och käkade för att sen ses igen för bad eller filmkväll. Helgerna var det hela filmnätter. Många bra minnen från de somrarna! :)


Nostalgisk nu... Kanske jag borde köra en egen filmkväll och äta några ostmackor :D

2 kommentarer:

Camilla sa...

Härliga Kattkärret - en av de juveler vi också har hittat här i trakten. Har dock aldrig lyckats få upp gäddor där - bra gjort! Kan du inte strunta i sportfiskeetiken och ge Esse lite kokt gädda? Våra kissar äääälskar det!

Ass sa...

Den hade blivit kattmat om den inte kommit till liv igen, ja och hade jag fått en lite större hade jag tagit hem för att äta själv :-) Att ta upp fisk för att äta har jag inget emot, men jag vill inte ha ihjäl i onödan :-)