lördag 26 april 2014

Dubbelt gädd-PB

Fortsätter på temat mål :)

Ett annat av mina fiskemässiga mål detta år : Att få en gädda på 10 kilo (eller mer)

Jag vet att det är att sikta fasligt högt, men om jag ska vara helt ärlig så är det nog troligare att jag lyckas med det än att jag lyckas med målet att sluta ljuga för min tandläkare om den där tandtråden :P

I alla fall: Man får inte heller några 10-kilos gäddor hemma i soffan, så idag, tidigare än vad som borde vara lov, gick jag upp för att bege mig ut på Vänern. Om man ska försöka hitta positiva saker med att gå upp så tidigt så får man ju uppleva den vackra soluppgången :)


Gäddorna var verkligen på hugget! Jag hann inte ens få ut alla mina tre spön innan jag fick hugg :)


Tjusigt gap!


Ja och direkt efter högg det på mitt första spö (det enda jag hade i för stunden), så starten kunde jag verkligen inte klaga på.

Det blåste nästintill ingenting idag och solen sken från en klarblå himmel. Perfekt väder för att fiska i, i alla fall om man ser till hur man vill ha det i båten :)

Gäddorna verkade också gilla det och vi fick många fiskar.


Jag hade dock glömt min solkräm hemma... Dumt... I alla fall med min ljusa hud :S Först tänkte jag att det inte skulle göra något, vi ska ju inte vara ute så länge. Planen var faktiskt bara att köra till 12 för att sen åka in till stan för att käka brunch, men när fiskarna var så hungriga så tyckte jag att vi också kunde vara hungriga och köra längre. Ja och Elis sa inte emot :)

Blev tillslut över 9 timmar på sjön... I sol... Även om jag försökt gömma mig från solen under min huva, keps och solglasögon så fick kinderna sin beskärda del av solljus. De är modell extra rosa nu kan vi säga :P

Mina beten, med denna gummivariant i täten, öppnade starkt och jag tog en ledning med 4-0 i betestävlingen.


Om jag haft en sämre start hade jag nog tjatat om att få låna denna Goliat av Elis. Tycker den är riktigt fin!


Verkar som att allt gick min väg idag. Totalt fick vi 29(!) fiskar, 16 till mig och 13 till Elis.
Jag tog de större fiskarna och Elis de mindre. Jag fick faktiskt hela 4 fiskar över metern :)
Betesmässigt vann jag med 15-14.

Riktigt fin täckning på denna:


Kul för Elis att få flera fiskar på sina egna beten :)


Med denna fisk satte jag nytt PB. Visserligen bara med 50 gram, men ändå :)


Det skulle dock relativt snart höjas mer ordentligt! Min kära Westinare levererade verkligen idag. Jag blev lyrisk när jag såg huvudet på denna donna! Vilken skalle!


Tjusig åt alla håll!


Bara synd att hon inte hade lite bättre kondis, mitt storhuvud... Då hade hon med sina 117 centimeter fått mig att klara mitt mål. Är visserligen fasligt nöjd med mitt nya rekord ändå: 9,2 kg :D


Båtrekord också! :D

Döpte henne till Olinda...


Vantarna får förövrigt numera ett högre betyg. Fortfarande otympliga om man ska göra något "pilligt", men när man ska hålla gäddor är de riktigt sköna! Man slipper både slem och riv på fingrarna.

På morgonen var det lite kyligt och jag satt nöjd med mina varma stövlar och flytoverall. Overallen åkte dock av under dagen när värmen steg och jag ångrade att jag inte hade med några andra skor. Tänk er att ha fötterna i dessa en hel dag i solen... :S


Min nya PB-fisk var även dagens största och jag kammade därmed hem trippeln och alla tävlingar gick verkligen min väg. Extra skönt att ha ett ganska svårslaget årsbästa i hushållskampen också :) (Stackars Elis, han har det inte lätt nu som ni förstår...)

En negativ sak med dagen var dock att min Westinare åkte på stryk av både botten och båten. Hoppas att jag kan få hjälp att få den lite vackrare igen. Skadan till trots gick den fortfarande fint och var som sagt den som gav mig vinnarfisken.


Lika som bär?!


Sjukt nöjd med dagen trots att jag numera har en röd mage. Jag har nämligen inte en bra teknik när jag drillar, så jag håller spöt mot magen för att få det stadigare... Oskönt, men stabilt.
Vill du få fisk får du lida pin, som man brukar säga?! :) Värt det i vilket fall!

Nu är det bara att blicka framåt mot den där 10an...


P.S. Tack till Elis som trots mina kaxiga kommentarer ändå fixat bilderna på gäddorna åt mig! :)

Inga kommentarer: