måndag 13 april 2015

Riva runt i trädgården

När man frågar andra om vad man behöver fixa i trädgården på våren är det många "bara". Det är bara att kratta lite i gräset." "Det är bara att rensa lite i rabatterna". "Det är bara att ansa lite." För mig är det inte så bara, för jag vet inte vad det där "bara" innebär. Hur mycket? Vad ska bort? Vad ska vara kvar? Vad är det egentligen jag har i min trädgård?!?

I helgen har i alla fall mor varit här och hjälpt till och rensat och donat och kunnat guida mig/oss lite mer.


Första dagen låg mor främst och kröp i rabatterna och rensade.


Jag krattade delar av gräsmattan och rev upp både det ena och det andra... Återkommer till det...


Elis korrigerade bland annat mimimurarna eftersom flera av stenarna inte längre var på sin plats på grund av diverse anledningar så som klumpiga brandmän, klumpiga snöskottare och jord som vill puttas.


Ett gäng blåsippor hittade vi i rabatten.


Vitsipporna höll istället till ute på gräsmattan.


Krokus och någon annan blomma är också på väg upp i rabatten.


Jag tog en paus från krattandet för att förbereda inför denna veckans inköp...


Sedan blev det blomlådepreimär för mig. Har aldrig haft det tidigare och det var stor beslutsångest när jag skulle välja vad jag skulle ha. Vita eller svarta lådor? Vilka blommor? Vilka färger på blommorna?


Körde i alla fall på svarta lådor. Fick för mig att blommorna skulle synas mer än blomlådorna då. Penséer i rött och vitt för att matcha markiserna blev det också.


Nu matchade det väl inte helt perfekt kanske, men på håll ser det bra ut :)


Grisen övervakade allt från övervåningen :)


Tyvärr hann mor se att jag skulle smygfota henne när hon tog det här med liggunderlag bokstavligt och tog en paus, men man kan se att hon inte har hunnit greppa trädgårdsredskapen än. Nu var hon väl visserligen mer än värd en paus, men man måste ju jävlas också :P


Jag frågade de andra om de ville ha svar på något. I sådana fall var det bara att höra av sig. De andra såg förvirrade ut, tills jag sa: Ja, jag är ju den allvetande skräphögen från Fragglarna! Ser ni inte det?


Ser förövrigt väldigt konstigt ut med mina händer/armbågen där när man kollar vinkeln på armen...

Esse var med ute och härjade. Rullade sig runt i gräset och verkade trivas. Är dock lite förvånad över att han vill rulla sig i gräset med tanke på vad han brukar göra där...


Hittade nämligen Esses utetoalett när vi krattade gräsmattan. Har ju förstått att han börjat göra ifrån sig ute med tanke på att lådan varit bajsfri ett bra tag, men jag trodde väl ändå mer på någon jordhög/sandlåda än mitt på gräsmattan :S

Får hoppas att han slutar med det när gräset kommit upp och blivit grönt.

Inga kommentarer: