lördag 31 januari 2015

Struvitkristaller

Det var tydligen ingen urinvägsinfektion som Esse drappats av utan istället har kan tydligen struvitkristaller i urinen. Om jag förstått det rätt så skrapar kristallerna sönder urinröret och det är därför det blir blod i urinen.

Hur löser man då detta? Jo man köper tydligen asdyr mat som han ska äta en månad. Denna ska bryta ner kristallerna. Sen ska man byta till annan asdyr mat för att förhindra att kristallerna uppkommer igen.


Men det är han allt värd :) Vill ju att han ska må bra!

Morran har reagerat på att Esse inte varit sig lik. Dock inte på ett direkt bra sätt, hon har nämligen återgått till att hoppa på honom och ge honom stryk :( Det i sin tur ledde till att Esse inte vågade gå till toan igen :S

För att han ska få lite lugn och ro nu när han är sjuk så är Elis katter därför hos Elis mamma ett tag. Hoppas att en paus plus matbytet gör att det fungerar bättre igen senare. Är en oerhört frustration över att det inte fungerar, både hos katter och människor.

Nu när han är ensam katt hemma så vågar han sig runt i resten av huset och passar på att spana på fåglar och andra katter från ovanvåningen.


Annars då? Inväntar Magnus och Maria för hockeylördag :) Har storstädat hela huset, varit till återvinningen med allt skräp och all pant, skottat och sandat ute. Inte det minsta kul att göra, men fasligt gött när det är gjort :)


Elis har röjt undan i garaget så nu är det bra ordning där också och gott om plats för bilen trots mörttank och annat.

Trivs så bra i mitt hus :)

1 kommentar:

Tjoxen sa...

Du får träna Esse på att ge igen nu när fienden är borta. Han är ju trots allt tre gånger så tjock som Morran och tyngd går före muskler i de flesta slagsmål!