söndag 18 januari 2015

Mörtjakt

Funkar ju inte bara bra med katterna så vi tänkte att de kanske är lite understimulerade. Tog därför in en hink med mörtar som de kunde roa sig med att försöka jaga, för att sen vara så trötta att de inte skulle orka att ställa till med sattyg.


Vattennivån var dock så pass låg så att de inte borde lyckas få tag i någon, men det hindrade ju inte dem att försöka. Det var främst Grisen som jagade och Morran som vill äta. Esse är mer förtjust i fåglar, så han ville inte vara med.

Grisens skugga avslöjade henne dock när hon stack fram huvudet över hinken. Eller så försökte hon vara Batman...


Försöken att gräva sig igenom hinkens sida fungerade inte för att få tag i fiskarna så Grisen tog till andra knep. Hade inte räknat med att hon faktiskt skulle lyckas att få tag i en mört genom att med tre tassar balansera på den ganska skarpa kanten på hinken och då med den fjärde tassen lyckas komma så djupt ner att hon fick upp en, till Morrans glädje som glatt smaskade i sig fisken :)


Själv övervakade jag i min nya mjukiströja införskaffad inför nästa veckas äventyr, kickoff med jobbet i Kvitfjell i Norge. Det är ju ingen lusekofta, men i alla fall grå :)


Väl där ska jag testa på längdskidor för första gången sen någon gång på mellanstadiet... Spännande! :)

Hur det gick med katterna då? Morran fortsatte kissa inne ändå på kvällen... Nu är hon faktiskt värre än någonsin, typ två gånger om dagen kissar hon på golven :( Jag vet inte vad man ska göra för att få det att sluta. Känns som vi har testat allt här hemma nu. Suck...

2 kommentarer:

Tidningsbudet sa...

Min katt pinkade på fel ställen nära hon bodde hos särbon och hans misse. Särbon ägnade mycket tid åt att lära min kisse att pinka när hon blev placerad på lådan. Det fungerade ganska bra - i och med att hon tömdes regelbundet på rätt ställe fanns inte så mycket kvar att skvala på mattor och dylikt , men det gällde att vara konsekvent.

Ass sa...

Ja vi försöker sätta henne på lådan många gånger per dag och om och om och om och om igen. Hon verkar dock spara så hon alltid har en liten skvätt kvar... Fall hon skulle behöva kissa på något golv :S