söndag 4 januari 2015

Nyår

Nyår dukade jag och Elis upp till fest hemma hos oss. Vi körde på den lata varianten gällande maten, knytkalas. Smidigt :) Det resulterade dock i fasligt mycket rester, som det så ofta gör på knytkalas. Alla är oroliga över att deras del inte ska räcka, så de gör lite extra. Inte ofta jag haft så fullt kylskåp som efter denna fest, och då försökte jag ändå skicka med så mycket som möjligt med gästerna innan de drog.


Första nyår på många många år utan någon av de jag vanligtvis firar nyår med skulle minsann inte hindra mina/våra traditioner. Dock trodde jag inte att våra gäster skulle uppskatta de youtubeklipp jag ville kolla på, så jag passade på att kika på dom innan de kom: Inte bara glögg, Grevinnan och Betjänten, 1 kg mjöl, VM i friidrott och Den lilla motorcykeln. Var trevligt att kolla även fast jag var själv. Satt och fnissade gott ändå :)


Man kan ju undra vad man har för gäster egentligen... Så här kan man väl inte parkera? :S


Dagen till ära hade jag och Elis fixat med tävlingar och jag hade skrivit ner alla regler och hur poängräkningen skulle gå till mycket tydligt så att det inte skulle kunna bli tjafs. Jag själv avskyr alla otydligheter i tävlingssammanhang så jag ville ha ordning och reda från start. Jag var så noga att jag tror att det till och med hade varit godkänt av både Lisa och Ninjas Hjältar :)

Festligheterna började med en bokstavligen kort tipspromenad (alla 10 frågor i 1 rum) innan maten som följdes upp av en traditionsenlig musikquiz. Folk lyckades skrapa ihop fler rätt än vad jag trodde, så det kanske var för enkelt...

Sen var det dags för hårdare tag och vaselinet kom fram (precis som förra året). Det placerades dock återigen på näsan och det skulle förflyttas bomullstussar.  


Fasligt kul att kolla på. Robert tog i så att blodet fick jobba hårt i pannådran.


Inte alltid så lätt att få tussarna att lossna...


De kämpade i alla fall på bra :)


Sen var det dags att gå ut för att fira tolvslaget, något som jag verkar ha tyckt var hur kul som helst...


Festa på en parkering, fint ska det va ;)


Vi tjuvkikade på de andras fyrverkerier, fördelen med att bo hyfsat centralt.


Blev några snygga bilder med fyrverkerierna i bakgrunden.


När tolvslaget hade firats var det dags för sista tävlingen, även den en beprövad ihop med släkten, bilparkering. Med hjälp av sin egen saliv ska man alltså få fast så många bilar som möjligt i ansiktet.


Även det fasligt underhållande att titta på :)


Efter att ha kommit sist i musikquizen men varit vinnare i alla andra deltävlingar stod Anna och Hanne som totalsegrare. Denna gången var det fräsiga priset vin och choklad. Vem vill inte ha Kir och pistagechoklad? :P


Vad ska man mer hitta på en nyårsafton? Gjuta jiggar kanske? Ja tydligen :P


Några försvann ner i bastun ett tag, men jag stannade kvar med kiren och körde tipp. En succé för tipp-rookiesarna!? Hmm... Nästan i alla fall :)


Vad vore väl en ordentlig fest med det här gänget utan lite brottning? Denna gång försvårades det hela då de fick kämpa i ett jiggregn...


Annars är det här gänget helt normala...


Framåt halv fem hade Elis kramat alla gäster hejdå ordentligt och vi kunde stupa i säng, nöjda med festligheterna.

Inga kommentarer: