tisdag 14 februari 2012

Mello del 2

Då var även den andra deltävlingen avklarad. Jag smygkollade en så där 20 sekunder per bidrag i förväg denna gången (jaja, jag vet att jag säger att man inte ska det, men jag kunde inte låta bli :) ) och jag kunde efter det fasa en usel kväll. Jag hade tyvärr rätt. :(

1. Ulrik Munther - Soldiers
Tidigare vinnare av melodifestivalen för barn. Kanske var det förra året för han ser inte så gammal ut?! Vad är det med han och hatten förövrigt?
Ja här får vi pojkaktigt sött, självklart med munspelsintro och gitarr, men tyvärr också tämligen tråkigt. Mer gullig än bra, även om det inte kan klassas som dåligt.

2. Top Cats - Baby Doll
Åhnej! Rockabilly... Från värmland... I en urtvättad vit skrynklig t-shirt...
Var inte den här låten med förra året förövrigt? Inget fel att de plockar med rockabilly men då kan de väl ta med något bra rockabilly i sådana fall?!

3. Sonja Aldén - I din himmel
Jag kommer inte ihåg någonting av den här låten! Totalt intetsägande och precis likadant som hon redan gjort tidigare. Booooring!

4. Andreas Lundstedt - Aldrig aldrig
"Va, sjunger han på svenska?" Det skulle han aldrig aldrig ha gjort. Han skulle heller aldrig aldrig ha dragit ner tempot mot vad han brukar leverera i melodifestivalsammanhang. Sen saknade jag Barbados-Magnus och de där två flickorna vid hans sida också.

Nu börjar jag omvärdera första låten. Den kanske får klassas som bra idag ändå!?

5. Timoteij - Stormande hav
De hade också dragit ner på tempot. Varför? Snygga var de, men så mycket mer vet jag inte om de tillförde denna tråkiga kväll. Stå på stället och "trampa vatten" med fläkt i håret. Gäsp!

6. David Lindgren - Shout it out
Hurra! Lite tempo! :) Men vad har han på sig? Kostym och vita sneakers?! Hmm... Så breakdansar han också... Det passar liksom inte ihop... Men ändå min favorit så långt för kvällen!

7. Mimi Oh - Det går för långsamt
Pontiak! Nu vet jag vart 80-talet tog vägen! Neonkläder... Uff... Jag gick och blandade grogg istället för att se framträdandet men det kändes inte som att jag missade något, låten hörde jag ju tyvärr ändå. Undrar vilken publik den här försökte rikta sig till egentligen?!

8. Tomas Di Leva - Ge aldrig upp
Har aldrig någonsin gillat Di Leva. Jag gör det inte nu heller. Karlar ska inte gå i kosmosklänning förövrigt! Nej, uff... Flum. Estet. Inte min grej. Tråkig var låten med...

Ja som ni ser: Booooring var ordet :S Att David Lindgren och Ulrik Munther gick vidare kändes rätt, men sen hade inte någon mer behövt att gå till andra chansen ens :S

Att Helena inte kunde vara med gjorde inte så mycket men jag gillar hennes mellanakter lite :) Man känner ju igen stereotyperna...

Övriga två skötte sig helt okej. Jag är alltid rädd för att det ska bli för pinsamma skämt men de klarar sig.

Hoppas verkligen nästa vecka blir bättre!
Men tror jag verkligen det?! Jag menar: Björn Ranelid... :S

4 kommentarer:

Lollo sa...

Munther gillade jag, lite tjatig men ändå helt ok.

Top Cats var ju lite sisådär... Men gillade showen som ståbas-killen bjöd på. Fick mig att tänka på min systers Tonye som brukar bjuda på liknande shower när han sätter igång med sin bas :)

Sonjas nummer var ju pinsamt. En jäkla låtsas bro... Låten var som Du säger ingen överraskning då det var typ en blandning av hennes föregående låtar...

Andreas Lundstedt. Jag var tvungen att spola tillbaka för att titta om det var världens längsta o konstigaste punggrepp jag precis sett...men det hade jag ju inte behövt med tanke på att han tog tag i "stackarn" så fort han sjöng ordet 'älska'.... USCH vad jag skäms åt honom.

David Lindgren älskar jag rakt av! Gillade allt!

Ser fram emot ditt nästa melodifestival-inlägg!

KRAMAR

Ass sa...

Hur kan jag ha missat punggreppet?! Måste kolla sen när de släpps igen! :)

Kanske vi kan få se Tonye i melodifestivalen nästa år?! :)

Kram kram!

Lollo sa...

Va? Missade Du det????? Han + dansarna greppa tag! Måste du kolla in sedan ;)

Linnea sa...

Ulrik skulle haft ett par cymbaler mellan knäna så hade han tagit hem hela alltet.. Coolt eller vad, i så fall alltså!

Haha Tonye skulle nog aldrig fixa att stå på kontra sådär, så det är kört för melodifestivalen för han..ribban är för hög!

:)