söndag 18 december 2011

Gårdagens underhållning

Efter att ha halvsovit mig igenom både skidor, hockey, skicross och skidskytte kände jag mig fasligt uttråkad i min sjuksoffa. Som tur var hade jag en drös med filmer som låg och väntade på mig.

Började med: Ingloriuos basterds
Jag gillar ju andra världskriget. Ja inte så att jag tycker att det var en bra grej som hände då :) Men jag gillar filmer/dokumentärer om det så den här filmen verkade lovande. Den handlade om en judisk kvinna som sett sin familj mördas av nazisterna som får tillfälle att ta död på flertalet av nazisternas högsta ledare när de samlas i hennes biograf. En liknande plan har en amerikans grupp med soldater som ihop med en tysk skådespelarinfiltratör tar sig in på bion.


IMDB-betyg 8,3/10 (Med andra ord: Inte illa!)
Astrid-betyg: 8,6/10 (Med andra ord: Se den!)
Brad-betyg: 6,5/10 (Varför har han börjat puta så med underläppen? Har han lyft sig så mycket annars så att det stramas upp men läppen börjar hänga?)

Började bli lite trött igen så nu fick det bli något lättsamt: Cars 2
Blixten blir inbjuden till en tävling som avgörs på 3 ställen över världen. Bärgarn ska äntligen få följa med honom på äventyren, men hur ska en korkad tönt från Kylarköping klara sig ute i världen? Nej, han passar väl inte helt in och klantar sig så att Blixten förlorar det första loppet. De blir osams och Bärgarn beger sig hemåt men råkar då bli indragen i ett stort spiondrama runt racingcirkusen. De onda har som mål att förgöra Blixten...


IMDB-betyg: 6,5/10 (Att jämföras med 7,4 för ettan)
Astrid-betyg: 7,3/10 (Att jämföras med 8,0 för ettan. Jag gillar ju sådana här filmer med massa hintar till andra filmer och dåliga ordvitsar.)

Var tyvärr inte trött sen så det fick bli en film till: Crazy stupid love
Med tanke på att Steve Carell var med tänkte jag att det här skulle bli en alltför pinsam film som inte ens hunken Ryan Gosling skulle kunna rädda upp. Fel hade jag :) Steves karaktär får reda på att hans fru varit otrogen mot honom och att hon vill skiljas. Han drar ut på krogen för att dränka sina sorger där Ryans kvinnotjusande karaktär hittar honom och tycker synd om honom. Han bestämmer sig för att hjälpa honom ändra sin stil och få hustrun att ångra sitt misstag. Men vad händer när kvinnotjusaren träffar på rätt kvinna?


IMDB-betyg: 7,5/10
Astrid-betyg: 8,0/10
Ryan-betyg: 9,7/10 (Det är fasen inte långt ifrån perfektion där inte... Han skulle inte ens behöva köra sitt Dirty Dancing move på mig! Jag är redan såld!)

Jag har övervägt det här ett tag nu men känner att det är dags! Han tar en plats på min topp-5-lista!

Johnny Depp


Josh Hartnett


Ryan Gosling


Niklas Alexandersson


Bara en plats kvar nu...

4 kommentarer:

Lisa Eriksson sa...

Håller med, Ryan är så sjukt snygg och het! Lina berättade dock att han opererat näsan... Det gillas inte

Ass sa...

Åhå, har han det... Aja, jag förlåter honom :)

Anonym sa...

Inte Pitt då på sista platsen då? Kepsen borde väl vara till hans fördel hos dig åtminstone?

http://www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/custom/brad-pitt-sports-illustrated-cover.jpg

Ass sa...

Hehe, kan övervägas... Han är ju tydligen redan min ;)