måndag 7 mars 2016

Första fiskepasset för året

Hade tänkt mig att komma ut på något ispass i vinter men en segdragen förkylning har än så länge satt stopp för både det och den skidåkning som jag hade planerat. Aja, med en ivrig sambo gör det inte så mycket, för båten är redan hämtad från vinterförvaringen och han har redan hunnit varit ute på öppet vatten. I helgen var det även dags för min årspremiär och jag hade fått en ny teammössa dagen till ära med skön fleece inuti. Mycket bra, inte för tight så det blir tryck på öronen och så där lagom varm.


Elis startade tävlingen starkt med en fin fisk på strax över 8 kg, tagen på en klassisk gammal westins jätte.


Titta där ligger en tjockis! -Som Sickan hade sagt ;)


Så tillbaka igen ner i vattnet...


Det var inte bara premiär för min nya mössa utan det blev även första turen för mina vantar jag fick i julklapp. Extra stora för att kunna ha utanpå ett par smidigare handskar där några fingrar är fria för att kunna pilla med beteslås med mera. Blev mycket bättre och enklare att få upp värmen igen i fingrarna efter att man "vädrat dom" med en större variant där man inte behöver tråckla ner händerna igen och kan ha alla fingrarna ihop.


Ny termos fick jag även det i julklapp och för första gången hade jag med mig nyponsoppa ut istället för oboy, så det var fasligt många premiärer i helgen! Termosen höll verkligen värme så nästa gång behöver jag nog inte starta med riktigt så varm nyponsoppa... Alternativt inte vara så ivrig på att dricka... Aj...


Efter att Elis tappat en fisk var det min tur att kliva in i tävlingen med en kortare tjockis.


Blått och vitt har varit gångbart för Elis nu i början av året men för mig var det andra färger som fungerade och jag tog min första på en FBK-inspirerad (lilagulgrön) gammal zalt.

Här Elis andra fisk för dagen som hade en märklig blåsa i munnen. Urk :S


Min abborrfärgade storpysk gav mig sedan två fiskar på rad och jag kunde i alla fall avsluta dagen med flest fiskar, även om Elis tog den största.


Jag ville visst inte titta i kameran när jag visade upp min sjukilos...


Nomnomnom!


Tjocka fiskar fick vi upp i alla fall, men ingen med ordentlig längd. Dock varsin över metern, så absolut en godkänd tur :)

Inga kommentarer: