söndag 24 januari 2016

Ubongo

Hade spelkväll hos Hanne och Patrik igår och spelade bland annat ett för mig nytt spel: Ubongo.

Alla får varsin spelbricka (alla får olika brickor) och ett gäng med pusselbitar (alla har likadana bitar). Sen slås det med tärningen för att se vilka 4 pusselbitar man ska plocka åt sig och sedan försöka pussla in i rutnätet under tiden som sanden i timglaset rinner igenom.


När man klarat sitt pussel skriker man UBONGO och får sedan flytta sin pjäs så snabbt som möjligt till den rad man är sugen på att plocka två kristaller ifrån. Dock finns det restriktioner hur många steg man får flytta bland de röda fälten. Den som är först får gå max 3 steg, tvåan max två steg osv. Klarar man inte pusslet inom tidsgränsen får man inga kristaller.


Vinnare blir den spelare som när spelbrickorna är slut har flest kristaller i en viss färg - så det gäller att vara lite taktiskt när man plockar kristaller.

Tyckte det var riktigt roligt :) Kul att få använda huvudet lite utan att det var alltför svåra pussel. Fast ibland bara låser det sig i huvudet och man får bara inte ihop det i tid! Frustration!!!

På baksidan av spelbrickan finns även en enklare version med 3 pusselbitar så att man kan variera svårighetsgraden om man är både äldre och yngre som spelar.

Bra spel! Alla måste spela! ;)

Inga kommentarer: