lördag 3 januari 2015

G som i Gurra G

Sen nyårsafton har jag haft smärta i ryggen :S Det har känts som små hugg i ryggen när jag tagit djupa andetag. Det oroande var att huggen var på samma ställe som när jag hade min blodpropp i lungan. Detta ihop med att jag varit så orkeslös har gjort mig orolig och efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen blev det en tur till akuten igår. Det är ju inte helt ovanligt att det kan komma en propp på samma ställe eftersom man har som ett ärr där.

Tog förövrigt oerhört lång tid (över fyra timmar) att komma fram hos sjukvårdsupplysningen. Trodde inte att det var så högt tryck där, men kanske även de som jobbar där vill vara långlediga på julen är klart :)

Nu var det ju ingen jättepanik för mig denna gång, smärtan var ju inte alls i närheten av förra gången, utan det var mer att jag inte ville att det skulle gå så långt, om det nu var en propp igen.

Efter några timmar på akuten fick jag komma in och de började ta tester.


Blodtrycket var bra, även om jag inte helt minns vad det låg på. 123/74 har jag för mig. Syreupptagningen var hundraprocentig. Blodprover skickades iväg under tiden de körde EKG-test. Fick hålla mig för att inte köra varan-tv referenser och fråga: EKG, va e de? och sen börja rabbla vad de olika bokstäverna kunde betyda :)

Även det såg bra ut och vilopulsen låg under 60 vilket visst också var normalt. Dock minns jag att jag har haft bra mycket lägre än så, så det där löpmålet för året är nog en bra sak :P

De första blodproverna som bland annat visade fördelningen vita och röda blodkroppar var de nöjda med. Då var det bara att vänta på det sista provet som hette något med D, kanske D-dimer. Det var i alla fall på det provet de tydligt kunde se förra proppen.

Lyckligtvis var det negativt och sannolikheten att det är en propp som bråkar med mig är låg. Visst hade det varit skönt att ha en orsak till smärtan, men ändå såklart skönt att få bekräftat att allt såg bra/normalt ut.

Det troliga nu är att det är en muskel som ställer till det för mig. Får vara observant på förändringar och försöka röra på mig mer.

Hem fick jag i alla fall åka med ett gäng med sugmärken efter EKG-testet :P


Tjusigt! :)

1 kommentar:

Tjoxen sa...

Du visar nästan bröstet :(