lördag 19 juli 2014

Torwald, Boo och Breven

Tummen har inte bara lossnat gällande Kolmårdsbilderna utan även gällande en ny bil, en "fiskebil" som Elis ska ha. Här har ni Torwald! :) Eller som Elis säger Torgny Wild! Han fattar ju inte hur man döper bilar... Torwald it is!


Tycker det är lite märkligt att han har kassettbandsspelare faktiskt. Den är ändå 2003a och ingen av mina tidigare 2003or (Timmy och Urban) har haft det. Tur han har CD också, men kanske man skulle leta upp några gamla band ändå, för skojs/nostalgis skull :P

Jag fick/tog äran att ta honom på premiärroadtrip till Hjortkvarn förra helgen. Tog även med honom på några mindre utflykter. Först ut till Boo ihop med Magnus, Maria och mamma för att ta en fika.


Kan ni gissa vad Mimmi, som ju jobbar ute på caféet, hade till lunch? ;) Ja just, pannkaka! Alltid pannkaka!


Tog även en tur till deras museum för att kolla på gamla prylar från bland annat jordbruk och skogsbruk.


Högvacuumförpackat Löfbergskaffe fanns i den uppbyggda affären!


Kul att se att mamma skänkt en hel del gamla verktyg, som denna gödselraka.


Vände en sväng tillbaka till Gamby för att hämta fler fordon för mer utflykt och fick se Magnus och Marias nya utesäng. Blev genast avundsjuk! (Lägg förövrigt märke till den oerhört klassiska filten i botten :) Jag har kvar min rosa än. Kan inte kasta den!)


Var tvungen att provligga såklart. Förstå att ligga och slappa med den här utsikten! :D Fält, ängar, kossor och skog. Lantligare än så blir det nog inte!


Nästa mål var Breven och loppis. Tyvärr hade vi inte koll på när det stängde så det blev en fasligt kort sväng och några hade redan hunnit plocka ihop :S


Fick dock med mig dessa 3 tavlor hem. Mamma tyckte att det stod Astrid på dom och det får jag hålla med om :) Träffade Jesper senare och han sa att han tittat på dom tidigare och tänkt precis samma sak :) Nu återstår bara att se om det även står Elis på dom... :P


Lotter hann vi i alla fall köpa och även denna gång blev det ett paket kaffe som fick följa med hem!


Istället för loppisshoppande tog vi en tur till caféet för en glass. Det var nog nästan bättre :P


Sen fick Magnus och Maria traska runt själva för mor och jag skulle på rostugnens sommarfest för medlemmar.


Blåsorkestern var där och spelade med sina vackra(?) gula skärmkepsar.


Efter några trudelutter blev det grillat, revbensspjäll och korv.


Alla andra satt på filtar på backen men jag och mor hade med stolar och ett litet bord. Många med trötta armar och ryggar som kom fram och var avundsjuka :)


Något annorlunda lördagskväll, men mycket behaglig!

1 kommentar:

Tjoxen sa...

Skulle jag döpa min bil efter regnummer så skulle den heta Miffo :P