måndag 23 december 2013

Köttgrogg

På fredagsmorgonen drog alarmet igång förre tuppen och jag begav mig mot Linköping. Först skulle en sista jobbdag avklaras innan det var dags för jullov. Efter jobbet kunde jag inte hålla mig längre utan jag tyckte att vi skulle öppna julklappar. Ni vet, det där med att vänta är ju inte min grej...

Jag fick något som många troligen inte ens skulle se som en bra julklapp. Som tur är så är jag inte som alla andra, och det vet Lisa, så jag blev riktigt glad :D En hel bunke med pepparkaksdeg! :D En fasligt god sådan dessutom!


Nomnomnomnomnom!

Passade dessutom mycket bra till rekorderligs julecider! Cidern smakade mycket bättre än väntat faktiskt, men som vanligt med cider så vill man nog inte dricka många likadana på rad.


Fredagkvällen spenderades sedan ihop med "innebandygänget" hos Forsbergs. Det var plockmat, drinkbuffé, ljusstöpning, paketlek, pyssel och kortspelande på programmet. Tanken var även att vi skulle klätt granen, men ja... Först lyckades vi inte få den varken rak eller stabil och sen gick julfoten sönder, så det fick skjutas upp.


Mycket trevlig kväll med så många människor som jag saknat/saknar. Ibland får jag dåligt samvete för att jag inte hör av mig så ofta... Men sen tänker jag att det är ju inte direkt så att de hör av sig heller eller kommer på besök för den delen :P

På lördagen spelade flera av oss innebandy ihop med några andra innebandynördar. Riktigt skoj, som vanligt :) Sådana stunder har jag svårt att förstå varför jag någonsin övervägde att lämna Linköping... Men när jag tänker på hur bra jag trivs i Karlstad så ångrar jag det inte alls :)

På kvällen var det glöggträff med ett gäng kollegor ute hos Mathias. Det bjöds på goda pajer och massa godis. Jag ångrade mitt byxval. Borde haft mindre tighta så jag fått i mig mer! ;)


Som tack för inbjudan så ville vi ha med någon present. Jag tycker det är så ofantligt tråkigt att ge vin+blommor som alla alltid ger. Mitt förslag: Korv!

Jag menar, alla gillar väl korv? Men ingen förväntar sig korv! Alla skrattar när de får en korv! Ingen skrattar när de får en flaska vin och en blomma. Ingen kommer ihåg en sån present... Alla kommer ihåg en korvpresent! :D

De andra var inte alls lika förtjusta i mitt förslag... Dom har visst ingen humor... Det blev i alla fall en flaska vin men sen fick jag igenom att vi kunde köpa några snapsar. Det skulle nämligen passa väldigt bra med min korv (som jag fick köpa själv)...

Hur fasen då? kanske du tänker nu... Jo: Då har man allt man behöver för att göra köttgrogg!
Då tar man korven, skär i ordning en ganska stor bit och gröper sedan ur den så det blir som ett glas. Snapsen häller man sen i sitt glas och köttgroggen är redo!


Finns väldigt många fördelar med en köttgrogg.
1. Om du inte har hunnit grunda så bra innan groggandet drar igång kan du ju alltid äta upp det du gröper ur först så slipper du grogga på tom mage.
2. Du slipper diska efteråt, för glaset kan du ju äta upp när du är färdig!
3. Du slipper fixa nattamat, för du har ju glaset att äta!

Alla borde älska köttgrogg! ;)

Hur det smakar? Ja det vet jag inte än... Jag har inte vågat testa...

Idag har jag och Lisa bara degat i soffan framför vinterstudion. Grymt skönt att bara dega ihop efter två ganska intensiva dagar.

När jag kom till bilen insåg jag dock att vi hade missat något på fredagen :(


Günter hade varit i stan ju! Fasen :(

Inga kommentarer: