söndag 29 juli 2012

Varför gör vi det här?

Efter bara 2 timmars sömn efter Kumlakalaset (för det skulle ju kollas på Moulin Rouge och sånt på natten när vi kom hem och då blir det sent) var jag väl inte överpeppad över att dra iväg på nya äventyr på lördagseftermiddagen. Jesper lyckades dock få mig så pass pepp att jag ändå hängde upp cykeln på Cosby och begav mig till Breven.

Vi ifrågasatte själva varför vi skulle göra det här... Planen var nämligen att cykla de knappa 2 milen till Hasselbacken för att se Flamingokvintetten bjuda upp till dans. Ingen av oss gillar/kan direkt dansa styrdans ens, men dit skulle vi... Inte lovade väderleksrapporten så gott heller...

Jocke hade köpt ett nytt bakdäck som han tänkte sätta på när han kom fram, det var bara det att då hade kedjan fått härja fritt hela vägen dit så den var trasig :S Ett gammalt vrak plockades därför isär. Kedja som kedja, eller?


Nej kedjan var för lång :S Så det blev att ta fram slipen för att lyckas kapa kedjan och korta den. Han är en riktig cykelfixare den där Joakim för han lyckades få sin pilsnerhoj i brukligt skick :)


Vi var redo att bege oss! Absolut senast 18 måste vi åka sa vi och när vi passerade kyrkan i Breven slog klockan 18 så det var i sista sekund vi kom iväg.


Det blir en hel del pauser på en sån här cykelfest. Bland annat måste man ju upp i ett öltorn :)


Jesper gillar öltorn!


Nästa paus blev på några klippor vid Långsjön. Där passade vi även på att käka pastasallad för att fylla på med energi.


Finns många djur i skogen... Jesper hittade en giraff! :-O


Visste ni förövrigt att Jesper är en hejare på sånt där muggtrix där man flyttar runt tre muggar och så ska man hänga med under vilken  mugg som bollen ligger?


Det är fasligt svårt att hänga med när han sätter igång. Var är kotten?


Magda var säker på var den låg!


Åhnej! Det var fel :(


Sen hände något som aldrig har hänt oss på cykelfest: Vi blev fler! :-O Färre har vi blivit men aldrig fler. Mikul, en bekant till de andra hörde oss cykla förbi och började tjoa på oss: Vänta vänta vänta!!! Jag vill följa med! :)


Han hade fått en cykel på köpet -då ingår inte stöd :S


Ett annat stopp hade vi nere vid en flotte vid Ålsjön. En sån skulle man ha och tuffa iväg med! Den hade till och med motor!


Jag hittade en surfbräda och tänkte dra iväg en sväng. Det blev blött om fötterna...


Här stod jag och posade med min bräda. Det blev egentligen en dålig bild OM det inte varit för Jesper ute till vänster i bild :D Stabilt ;)


Jag skojade till det med godiständer. Svårt att hålla sig för skratt bara :P


Oj vad han kan cykla den där Joakim!


En badbrygga stannade vi sedan vid för att ta lite snygga lagbilder. Tyvärr har jag inte fått tag på alla :S Hoppas att kunna återkomma med fler senare!


Så kom vi då fram tillslut. Vi var visserligen dyngsura av regnet... Men det gjorde oss inte så mycket :) Det hade bara tagit 5 timmar! Det blir ca 4 km i timmen...


Hasselbacken var väl ingen höjdare... Inte så mycket folk vi kände. Massa seriösa äldre dansare. Äcklig ljummen öl i plastflaska :S Men vi åt korv och det var gott :) Efter ca 1,5 timme var det över och vi påbörjade cykelturen hemöver.

Nu gick det nästan snabbt! Tog bara 2 timmar! Ja fast vi kom inte riktigt hela vägen hem då. Nej, vi tog ett sista stopp på ett 50årskalas där Bea och Johan var och viftade runt med sina lysande armband.


Det blev med andra ord så där sent nu igen... Men har man roligt så har man!

Svaret på frågan i början är alltså: För att det är kul och för att ingen annan gör det! :D

2 kommentarer:

Rogersdottern sa...

Ni vet då verkligen hur man fördriver tiden på bästa sätt!!! Bra och roliga bilder och bra skrivet, som alltid!!! :-D

Ass sa...

Tack tack :)