måndag 28 november 2016

Pepparkaksgott

Det har varit mycket pepparkakor på sista tiden. Inte bara för att jag haft deg i kylen som jag nallat av... Det är ju standard den här tiden :) Har även bland annat haft träff med delar av föräldragruppen och då bjöds det på pannacotta med pepparkaksgarnering. Nomnomnom!


Sen släppte Tips och Trix ett recept på kladdkaka med pepparkaksdeg. Det hör ni ju direkt att jag var tvungen att prova :)

KLADDKAKA MED PEPPARKAKSDEG

150 gram Smör
3 dl Socker
3 msk Kakao
1 Ägg
2 dl Vetemjöl
150 gram Pepparkaksdeg


Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smält smöret i en kastrull. När smöret smält stänger du av plattan och rör ner sockret och kakao. Häll ner ägget och rör fort så ägget inte hinner koagulera. Ner med mjölet och rör till en jämn smet. Tryck fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Bred ut smeten jämnt i formen. Skär pepparkaksdegen i kuber. Fördela kuberna över smeten och tryck ner dom lite. Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna, sikta över florsocker och servera.


Jag tyckte den verkade för kladdig först, så jag körde den lite extra i ugnen, men det hade inte behövts. Istället borde jag varit mindre ivrig och låtit den svalna mer innan jag skar upp den.


Gott var det i alla fall! :)

2 kommentarer:

Ass little helper sa...

Har lånat ditt recept 2 gånger nu.
Dock har jag använt små aluminiumformar (typ mazariner) istället för att göra i stor form.
Och andra gången använde jag dumle pepparkaka istället för pepparkaksdeg.
Båda varianterna har försvunnit som en avlöning när jag bjudit på jobbet.
Så tack för ett grymt bra recept Ass!

Ass sa...

Det lät också fasligt gott! :-) Kul att fler gillar det! :-)