onsdag 11 maj 2016

Gäddtävling

Nu var det ingen "riktig tävling" i helgen som var, mer en tävling för att göra fisket lite mer intressant. 100 kr insats per person och den som fick längst fisk/gädda fick potten.


La även till en båttävling mellan de 5 båtarna som ställde upp där man kunde vinna ära och berömmelse. 1 poäng per fisk, 1 extra poäng om fisken var över metern och den längsta fisken var värd totalt 5 poäng.


Jag hade inte tänkt att vara med först, eftersom jag inte kunde vara med hela tävlingen, men vädret lockade för mycket. Strålande sol och väldigt lite vind. Är ju så gött att vara ute på sjön då!


Elis, som jag delade båt med, var laddad, satt så här!


Nu när det var tävling, som jag dessutom bara kunde vara med på halvvägs, kunde jag inte spara på pikeslayern utan den fick komma ut direkt. Fick en sjukt bra start, med fyra hyggliga fiskar, varav 3 på pikeslayern. Störst en på 103 cm och 7 kg.


Jag är nöjd att jag slipper landa gäddorna... (Ingen fara, bara ytliga skrapsår.)


De andra hade det trögare i starten med bara några få och kortare fiskar. Elis verkade inte alltför nedslagen över detta, han hade ju sin grillbricka! :P


Åt mig hade han packat med en torr ostmacka... :S


Okej, nu kanske jag hade önskat mig ostmacka, så jag får ju skylla mig själv :) Kontrasten blev bara så stor :)

När jag lämnade tävlingen hade jag ledningen med min 103a och vår båt hade ledningen i båttävlingen. Sen fallerade allt...

Fredrik tog hem potten på 109 cm och några av de andra båtarna gick om oss. Jag borde väl ändå vara den moraliska vinnaren?!? Så länge jag var med hade jag ju en stark ledning... ;)

Kul med tävling i alla fall och fasligt trevligt väder!

Inga kommentarer: