söndag 13 september 2015

Är höstgäddan hemma?

Det var en chansning av mig och Elis att försöka oss på höstgäddan redan igår. Det var inte alls säkert att den skulle vara sugen redan och vi testade dessutom nytt vatten, så det kändes som att det lika gärna kunde bli ett bompass som ett bra pass. Det har ju ändå blivit bra mycket kyligare senaste tiden, samt att det borde vara ett vatten med tjockisar, så det kändes ändå värt ett försök.

Införde utöver detta nya "regler" i våra interna tävlingar. I början körde vi från början 1 sida var och den vars sida det högg först på fick börja drilla och sen körde vi vartannat hugg resten av passet. Efter ett tag ändrades reglerna för att det skulle bli mer avgörande vilka beten man körde med, så då blev det först sida, sen var det nästa persons tur. Efter det gällde sida igen, och så vidare.

I alla fall, nu tog vi det ännu längre och vi turas inte om alls. Man kör på sin sida/sina beten hela tiden istället. Jag frågade Elis flera gånger om han verkligen ville köra det eftersom han i stort sett bara vunnit en betesfight när vi har tävlat, men han var envis...

Jag fick ganska snart "en fin fisk på 5-6 kilo" :) Riktigt kul fight för den var pigg som attan och var inte alls sugen på att komma upp i någon båt.


Testade många av mina nya beten för att se hur de gick och om de skulle vara heta. Blev extra glad när det högg på en nyare Westins Jätte som jag tycker är riktigt snyggt lackad.


Även andra gäddan var riktigt pigg, och när jag sen tagit ledningen med 3-0 kunde jag sova en sväng i fören. Det är ju så skönt att sova i gunget, även fast det blåser omkring.


Hetsiga beten funkade bäst denna tur, och efter att vi listat ut det fick faktiskt även Elis 2 mindre gäddor. Verkade dock som att han ändå kände panik över att återigen vara på väg att förlora, så han slängde ut ännu ett bete på ett till spö! FUSK! Det funkade dock riktigt bra och resulterade i en gädda på över 9 kg och turen kändes genast riktigt lyckad.


Han hävdar alltså att det blev lika (3-3)... Jag hävdar att den fångsten måste vara utom tävlan eftersom det var på ett bonusspö... Ni får avgöra själva vem den moraliska vinnaren är ;)


Avslutade turen med att i panik behöva veva in beten eftersom en segelbåt fick för sig att, trots att det fanns gott om plats att passera, åka precis bakom och över linorna vi hade ute. Detta trots att vi tutade och vinkade och försökte få dom att vika av, utan att de ens reagerade... Jag blev grymt nervös eftersom det var min oersättliga Pike Slayer som var i värsta farozonen. Hade i alla fall fasligt tur som slapp både trassel och att bli av med några beten. Det de i segelbåten nog inte hade räknat med var att bli ifattkörda och utskällda... Jag tror inte att de gör om det igen :)

Inga kommentarer: