lördag 10 september 2016

Finbesök från Australien och Arboga

Eftersom jag skulle få finbesök av Lilian och Micke ville jag bjuda på något speciellt, så jag fick för mig att göra äppelpaj. Det är väl inget speciellt med det - kanske du tänker nu, men om man aldrig gjort någon tidigare, speciellt inte på sina egna äpplen, då är det speciellt :)

Klockan blev dock fasligt mycket dagen innan de skulle komma och när jag började läsa på receptet blev jag helt matt... Jag skulle ju behöva vara uppe hur länge som helst! :S Googlade istället efter något snabbrecept och hittade ett snuskigt enkelt recept som inte ens jag kunde misslyckas med :)


- Skala, kärna ur och skiva 4 st äpplen och sprid ut i en pajform.
- Strö på 1 msk kanel (eller mer om man tycker det är gott, och jag tycker det är fasligt gott!).
- Blanda ihop 4 dl vetemjöl med 4 dl socker (här man man dock minska ner lite om man inte vill ha den hur knastrig som helst) och ha över äppelbitarna.
- Hyvla 150 gram smör över så allt blir täckt.
- Grädda i ca 20-30 minuter (tills den blir gyllenbrun) i 200 grader.
- Servera med mycket vaniljsås (för det är ju också fasligt gott)!

Gick hur snabbt som helst! I alla fall i jämförelse med alternativet :P

Det gäller att ha tungan rätt i mun och hänga över utan att skugga när man ska fota paj... ;)


När det var dags för besöket var jag ju tvungen att klä upp mig och precis som sist jag såg Lilian körde jag på Sverige-tema!


Såg nämligen att ett gäng andra hade kört på samma grej, och jag ville ju inte vara sämre! Problemet var ju dock att inte Elly hade någon Sverige-tröja. Hon fick istället ta en av mina och så fick jag knyta ihop den i ryggen med gummisnodd :P Bara lite stor...


Jag var tydligen så exalterad över mina besökare, och kanske även den stora grodan Elly fick i present, att jag helt glömde bort att fota mina besökare. Hur kan man missa det?!? Ni får hålla tillgodo med Lilians bild där hon får vara med lite på hörnet :P

Fick biljetten till premiärmatchen mellan FBK och Örebro av Micke så nu finns det äntligen något att se fram emot på kylskåpet igen!


Lilian hade med sig snask från Australien som tydligen ska vara väldigt poppis och Mikaela har också pratat väldigt gott om dessa TimTams.


Min första blev jag lite besviken av. Hade nog för höga förväntningar. Men sen testade jag tipset att bita av två hörn och sen suga upp mjölk igenom kakan, innan jag åt den. Uhhhh så gott!


Så gott att kakorna försvann alltför fort :( Jag behöver fler!!!

Avslutade besöket med en promenad runt Forshaga. Nu är det bara för mig att planera in besök i Arboga och Sydney! Tror jag får börja med Arboga...

Inga kommentarer: