fredag 9 september 2016

Bissen Brainwalk

I samband med att Sanny Lindström fick avsluta sin karriär på grund av hjärnskakning fick jag upp ögonen för Bissen Brainwalk, en insamling för hjärnforskning grundad av en gammal bandyspelare, Mathias Bissen Larsson.
Ni kan läsa hela historien här: http://www.bissenbrainwalk.se/index.php/hem/bbw-story men i korta drag så överlevde han en stroke och har därefter försökt att kämpa sig tillbaka tack vare bland annat promenader. För att "fira" årsdagen hade han som mål att gå en mil och bjöd in vänner att vara med och gå med honom. Det blev den första Bissen Brainwalk och nu anordnas det promenader i fler städer, där det både traskas och samlas in pengar till hjärnforskningen, forskningen som räddade hans liv.

I helgen var det äntligen dags för första Brainwalken i Karlstad och jag ville dit för att visa mitt stöd. Lurade med mig både Elis och Elly också.


Grymt bra väder, så de var inte så svårlurade :)


Samlingen var vid Löfbergs arena och alla som var med och gick fick gratis inträde till Färjestads match i CHL lite senare under dagen.


Har inte sett någon siffra om hur många som var med eller hur mycket som samlades in, men det var ett tämligen långt tåg med folk som traskade iväg från arenan.


Några hundra var det i alla fall!


Trevlig tur :)

Inga kommentarer: