fredag 5 februari 2016

Dagstur till Stockholm

Elis skulle återigen iväg till Stockholm på jobb och jag åkte med som medchaufför och passade även på att turista under tiden som han jobbade. Stället han skulle till låg precis vid Fotografiska museet, så jag startade mitt turistande där.


Museet var mindre än vad jag hade trott och var kanske inte helt värd sin peng, men hade häftiga utställningar. Bland annat en porträttserie av Martin Schoeller där de flesta bara var porträtterade med allvarlig min, men vissa, som Steve Carell, hade fått skoja till det lite. Välfotade och riktigt snygga stora bilder.


Det fanns även en tung utställning med bilder av Magnus Wennman på barn som sover, eller snarare inte sover, från diverse krigszoner och flyktingläger samt en utsällning med mycket vardagliga betraktelser över vad som händer på jorden av Thomas Vågström.

Lite mer surrealistiska/provocerade bilder stod Guy Bourdin för, många med mycket tanke bakom kändes det som.


Porträtten blev min favoritdel och där strosade jag runt lite extra länge innan jag begav mig vidare i ett Stockholm som inte bjöd på något vidare trevligt väder. Lika otrevligt väder som att bo med ett sånt här stup utanför huset :S


Mot gamla stan och tunnelbanan för att åka mot Universitetet och Naturhistoriska museet.


Hade inte varit på studentområdet tidigare, men det var tämligen kompakt och inte så svårt att hitta.


Tog en spontanlunch ihop med Janne inne på "kemihuset", vilket var mycket trevligt, trots att vi inte direkt känner varandra så bra. Vissa människor är bara så enkla och behagliga att hänga med ändå :)


Hann tyvärr inte med Naturhistoriska eftersom Elis redan var klar att åka hemåt. Vid ett stopp vid en butik för att hämta upp några grejer krävdes p-skiva och Elis ritade en egen... Så fin...


Nästan rund :)

Inga kommentarer: