fredag 21 november 2014

Paris - del 8

När jag och Lisa närmade oss 30 så var planen att sommaren mellan våra högtidsdagar åka till USA och bland annat gå på Disney World. Det skulle vara vår egna 30-årspresent åt oss själva. Tyvärr kom vi aldrig iväg :( Kanske får bli när vi fyller 40? :)

I alla fall, detta blev väl som en försenad tröstpresent :) Grattis till oss!


Äntligen framme och vi kunde skymta slottet som ligger centralt i parken.


Självklart dags att posa, och gapa! :)


Selfien ett måste såklart :) Jag kände mig glad som ett barn!


Det var så häftig atmosfär och allt var så snyggt gjort. Musiken som spelades skapade också stämning. Det är fasligt mycket musik som man inte tänker på faktiskt kommer från disney.


Lisa var lite nervös inför de äventyr som väntade oss...


Knatade runt i de olika världarna och åkte en hel del karusell. Det var relativt lite folk kunde man se, för det var ganska långt man kunde ta sig i köfållorna innan det tog stopp och faktiskt blev kö. Skönt! Vet inte om jag hade tyckt att det var så skoj att vara där under högsäsong faktiskt...


Imponerad av byggnaderna och detaljerna.


Det är liksom svårt att beskriva hur det var, och bilderna ger det inte rättvisa :( Men det var absolut häftigt att vara där, även som vuxen!


Hann inte med, eller kanske snarare så prioriterade vi inte, att gå på några shower eller föreställningar. Det kändes som att det kanske var mer anpassat för yngre, men det vet jag inte.


Vi ville hellre gå omkring och bara titta och åka karuseller. Som tur är så mådde magarna lite bättre senare på dagen så att vi kunde åka allt vi ville :)


Missade att få någon autograf :P Typiskt!


Space Mountain blev en av favoriterna. En bergochdalbana som gick, ja jag vet inte helt hur den gick,  man sköts iväg mot rymden och stundtals var det mörkt och det bara gick sjukt fort. Måste åkas om ni tar er dit! :)


Den var så bra att illamåendet kom tillbaka :)

Innan den avslutande paraden tog vi ett luftskepp och flög med i Peter Pans värld. Också en höjdare, men på ett helt annat sätt. Där var det detaljerna och hur det var uppbyggt som fascinerade. Tyvärr var det för mörkt för att lyckas få någon vettig bild med mobilen, så ni får bara lita på mig :)

1 kommentar:

Tjoxen sa...

Känner igen lite från när jag var där.. Tror det var året efter de öppnade i början på 90-talet. :)