söndag 16 november 2014

Paris - del 1

Jag måste bli bättre på att fota så att jag inte behöver ta så många bilder för att få några få bra. 622 bilder att gå igenom efter Parisresan... Inte konstigt att jag dragit mig för att sätta mig och gå igenom bilderna... Nu har jag i alla fall påbörjat genomgången och historien här kan börja! :)

Lisa hade kundmöte i Karlstad på torsdagen så hon stannade kvar och jobbade från vårt kontor på fredagen. Tummen upp för det, för då fick jag ju sällskap till flygplatsen! :)


Denna gång lyckades hon fota oss i bilen utan att köra upp mobilen mitt i siktfältet för mig :)

Det spelades självklart oerhört bra bilmusik hela vägen dit och vi kan numera texten till Cotton Eye Joe! :P Ja ni förstår vilken nivå det var på musiken...

Glada blev vi i alla fall av den och ännu gladare var vi efter vår middag. Fint ska det va ;)


Jag kände mig oerhört gammal när jag drog fram min knep&knåp-tidning på flyget, men det är ett utmärkt tidsfördriv på resa tycker jag. Passande var det också med tanke på vad som skulle in på vågrätt 1 :)


Utan några problem tog vi oss till hotellet med flygbuss och tunnelbana. Var förövrigt inga problem alls med resorna i Paris. Inte ens när vi skulle åka vanligt tåg ut till Disneyland. Skönt!

Ibland tänker jag för mycket på Austin Powers. Som när jag såg denna restaurang, som låg vid hotellet. Då var det första jag tänkte inte musslor utan: MOLE! Mollimollimollimoll!


Eller som här på toaletten på hotellrummets toalett. Jag tyckte luckan bakom var läskig och jag var rädd att någon skulle komma fram och försöka strypa mig med ett lyckoamulettsarmband! ;)


Annars är jag ganska normal...

Rummet var helt okej. Något hårda sängar och märkligt att ha toaletten för sig och handfat och dusch i ett eget rum i andra änden av hotellrummet. Duschen var inget för de längre, men allt det var överkomligt. Det jag tyckte var mindre skoj var att hotellpersonalen nallade pengar ur min plånbok som låg i min stängda väska när vi var borta från rummet.


Jag är väl naiv, men jag har aldrig behövt låsa in extrapengar i säkerhetsskåpet tidigare, så jag tänkte inte ens tanken att man skulle behöva göra det. Jag tycker kassaskåpet är mer om man har något mer värdefullt/oersättligt som man inte vill bli av med.

Allt var inte borta, "bara" 50 euro, men det är ju ändå surt. Kanske tänkte tjuven att jag inte skulle märka det om inte allt var borta? Kanske tänkte tjuven att jag inte skulle orka tjafsa om 50 euro? Tjuven tänkte fel...

Hotellet var dock inte så intresserat av mitt klagomål. Kändes inte som att de trodde på mig, men de sa i alla fall att de skulle kolla igenom säkerhetskameror för att se vem som gått in i rummet. Dock, när jag sista dagen hörde mig för hur det gått, så var de helt ovetande om/ointresserade av detta och sa att det krävdes en polisanmälan för att de skulle göra något alls. Snark! Som att man hade lust och ork med det... Inte kunde de hjälpa mig med att komma i kontakt med polisen heller mer än att peka ut stationen "ungefär" på en karta. Efter att ha misslyckats med att hitta polisstationen gav jag upp och beslöt mig för att koppla bort det och ha semester istället.

Inte så nöjd med hotellet med andra ord även om läget var mycket bra. Låg mycket nära tunnelbana med två olika linjer och även gångavstånd till flera sevärdheter.

Eftersom vi kom fram relativt sent första kvällen blev det sängen direkt så vi skulle vara pigga när staden skulle utforskas dagen efter. Lisa la en säkerhetskudde emellan oss i vår kingsizesäng så hon inte av misstag skulle råka rulla över :P Hon är snäll hon, och vet att jag inte är så förtjust i när folk kommer för nära.


Sov i alla fall gott, även om sängen var hård. Fördelen med att vara utmattad av resa :)

Inga kommentarer: