onsdag 28 maj 2014

Metallsvenskan

I fredags styrde jag och Elis E18 öst för att få höra E20 norr på Metallsvenskan. Berra och Karina var vänliga nog att bjuda på sovplats så helgen startade i Pålsboda. Efter förfest både där och hos Christian och Lovisa begav vi oss sedan mot Brickebacken.


Första kvällen var det ingenting som jag var överdrivet intresserad av att höra (även om det var helt okej artister). Det blev med andra ord en hel del tid i öltältet, men jag var även framme vid scenerna och spanade på alla fans som stod och härjade med toaborstar framför The Kristet Utseende :)


Lördagen var den viktiga dagen av festivalen med många bra band och det gäller då att packa med sig det som behövs under en heldag: pengar, biljett, solkräm (behövs i alla fall om man är lika lättbränd som jag), solglasögon, färdkost, och kläder till kvällen. Detta matchas med ett par tjusiga festivalskor som helst ska vara trasiga redan innan festivalen drar igång.


Samlade ihop alla i "gänget" utanför parken innan vi traskade in. Gilla-kungen Lucas var taggad, ja och inte så konstigt, det var ju faktiskt även hans födelsedag!


Christian hade klätt upp sig dagen till ära med tjusiga randiga strumpor som drogs upp till max :)


Metallsvenskan är ju inte bara en musikfestival utan även en fotbollsturnering för banden som är med.


Små planer, korta matcher. Lite lagom så där :) Finalen fick dock avbrytas ett tag efter att regn och åska känt för att titta förbi. Det var den största åsksmäll jag någonsin har hört, så jag förstår att de ville bryta.


Tur att det fanns gott om plats i öltältet :)


Till Robins stora glädje fanns det även fishshot!


Men det är ju inte det som man ska dricka på festival! Nej, man köper en öl och en cider och så varvar man! Det blir bäst så, det vet väl alla?! :)


Finns många roliga stilar att titta på under en festival. Kanske jag borde haft med min hemmagjorda kilt?!


Amaranthe var en positiv överraskning bland banden som spelade under dagen. Det tycker jag gott att ni kan lyssna lite på! :)

Den bästa överraskningen av alla kom dock strax efteråt. Jag stod och kollade på fotboll när jag helt plötsligt hör Sabaton dra igång. Märkligt. De fanns ju inte med bland artisterna! Trodde först att det var någon skiva de spelade ifrån men insåg sen att det faktiskt var Sabaton som stod på festivalens minsta scen och jag sprang genast dit. Nu fick jag tillslut höra Attero Dominatus :) Nöjd!


Det hela var för att promota sin nya skiva, så de kallade sitt band för Heroes (som skivan heter). Rolig grej! :) Jag var nöjd! Värt att stå ute i regnet för.

Om man inte vill bli blöt om skallen så kan man göra sin egna vattentäta mössa... Inte för att han verkar ha så mycket hår kvar att skydda dock...


Robin kom sen med glädjande nyheter: Sabaton kommer till Karlstad den 23 Augusti! Då blir det kalas i Forshaga och Robin har redan paxat plats i trädkojan.


Det var inte bara närkingar där som man kände igen. En del Karlstadfolk hade också hittat dit, så som Jonatan som hittade en hårdrocksgaffel.


Försökte ta en fin familjebild på Christian, Karina och Robin, men mina blev bara suddiga eftersom de vägrade sitta still :S Fick sno denna bild från Lovisa istället där även Kidd smugit sig in i bilden.


Emil anslöt och efter det var det dags för en av de viktiga höjdpunkterna: Millencolin!


Det var som vanligt bra (även om jag såklart saknade The Ballad), men på något sätt så kändes spelningen stressad. Kanske de ville få med så mycket som möjligt på den något korta tiden som konserten pågick.

Karina kunde i alla fall andas ut. Hon var långt ifrån äldst på stället :)


Skönt att Emil var sig lik :) Hans snygga tröja är alltid lätt att hitta i en folksamling.


Sist ut var Helloween och det var lika bra som sist. Tyvärr ingen Keeper of the seven keys denna gång heller :S Den kommer jag nog inte få höra live...


Hemvägen bjöd på asgarv när Lucas lyckades skrämma iväg en tjej genom att köra sin egen variant på "er det her det er party?" Det går såklart inte att beskriva hur kul det var... Så vad säger ni? Nästa Metallsvenska är ni med istället så slipper jag berätta vad som hänt?! Det tycker jag! :) Mycket bra festival. Lagom stor, bra musik och inom rimligt avstånd.

2 kommentarer:

Karina sa...

Jättebra lördag! Fler såna, tack!
Amaranthe var minst lika bra som på Sweden Rock å'så var Sabaton överraskande snygga, charmiga o lät väldans bra :)
Riktigt bra i mitt tycke var även Freedom Call!
Tack för trevligt sällskap :)

Ass sa...

Tack själv :) Det var himla trevligt hela helgen :)