söndag 5 januari 2020

Mitt 2019

Testar på det här med kronologisk ordning i år för omväxlings skull.

Tidigt på året var vi iväg på några få pass ismete ihop med några andra barnfamiljer. Så mycket fisk blev det inte, men det är ju aldrig fel med körvgrillning, varm oboy och lek på isen!


Har inte blivit så många fiskepass för mig i år, och precis som förra året har Elly troligen gjort fler pass än mig eftersom hon fick följa med Elis på en hel del fiske när han var föräldraledig.


Emmi har också varit med sin beskärda del, men hon har än så länge inte varit så delaktig utan mest bara hängt med...


I somras fångade Elly sin första fisk helt på egen hand och det är oklart vem av oss som var mest stolt över det :)


Själv lyckades jag dock, trots mina få pass, med bedriften att äntligen få en gädda över 10 kg! Hurra! Så härligt när det lönar sig att ge sig ut i "mindre trevliga" förhållanden. Hon vägde in på 10,12 kg fördelat på 112 cm.


På tal om fiskar så har vi skaffat oss fler husdjur. Ett gäng(!) akvarium har det blivit nere i verkstaden.


Vi behöver ju inte prata om hur snett golvet är där nere... Fint har det blivit för dem i alla fall :)


Sen behöver vi ju inte heller prata om när Elis var iväg på fiskeresa till Spanien och alla fiskarna i det ena akvariet dog när jag skulle ha hand om dem... Men Elis var så lycklig över sitt camprekord på mal att han inte brydde sig nämnvärt om de sjuka fiskarna. Jag förstår honom. Vilken drömfisk!


Det här med kronologisk ordning var visst inte så lätt. Åter till början av året när jag fick ett mess från Lisa "Kan du spela innebandy?". Frågan kom eftersom hennes korplag kvalat in till SM i Kil och de hade ont om folk. Då tänkte de på mig som bodde nära, men de var osäkra på min form efter den senaste förlossningen. Eftersom det är roligare att säga ja än nej och innebandy är bland det roligaste som finns så svarade jag såklart ja och ställde upp helt utan kondition och utan att veta vad kroppen skulle tycka/klara av.

Kan ju inte påstå att jag själv briljerade, men kroppen höll i alla fall och det är tur att man har lite rutin så man inte behöver springa så fasligt mycket ;) Det gick dock åt en hel del tigerbalsam åt baksida lår... Men vinst blev det och guld i korp-SM smakade fasligt bra! Ja för guldmedaljen var gjord av choklad :)


Annars har det inte blivit så mycket idrottsutövande, i alla fall inte tills i höstas när jag fick för mig att testa på att spela hockey i det nybildade damlaget här i Forshaga. Tyvärr är jag inte så bra på att åka skridskor än, men det är fasligt kul, ett härligt gäng och vi ser i alla fall proffsiga ut när vi står still ;)


Fasen, nu hoppade jag i tiden igen... Det var ju en del snö där i början av året så vi hängde en del i pulkabacken ihop med bland annat Molly, Ellys bästa kompis.


Vi har hittat på en hel del med deras familj och bland annat ställde Molly och Elly upp i sitt första springlopp där de tog ut sig helt de 500 metrar de sprang :D


Äh, skippar den kronologiska ordningen och går istället in på några bra inköp under året. Min något försenade julklapp (ni vet, God jul Astrid önskar Astrid ;) ) kom i början på året och jag har nu ett piano igen, så nu övar jag på mina favoritlåtar! Nöjd att jag valde el-piano så jag kan spela med hörlurar och kan reglera volymen när barnen är med och spelar.


Köpte en cykelkärra så det skulle vara möjligt att få med sig båda barnen själv med cykeln och den var oerhört uppskattad även om de stundtals hade lite svårt att låta bli varandra när de satt så nära...


Varken min optiker eller mina ögon var nöjd/nöjda med att jag sovit så mycket med mina linser så jag blev ordinerat att ha glasögon oftare, så det blev ett inköp av nya glasögon. Väldigt ovant att ha glasögon igen bland folk med tanke på att jag typ inte haft det sen början på gymnasiet, men nu börjar jag trivas någorlunda mer med det i alla fall.


Har som vanligt varit iväg på en hel del besök och många har även varit hos oss vilket uppskattas väldigt. Besök är bäst, som sagt tidigare genom åren :) Ingen nämnd, ingen glömd!

Började året som helt föräldraledig för att sedan jobba två dagar i veckan fram till hösten innan det blev jobb varje dag, dock bara 7-timmarsdagar. Ett upplägg som passade mig (och oss) mycket bättre än att vara föräldraledig en och en på heltid, så det rekommenderas :)

Har varit iväg på lite större strapatser så som några dagar till Kolmården, något som var oerhört uppskattat av hela familjen. Höll på att aldrig få Elis att lämna Mini-Hopps hopptornskarusell! Eller om det var Elly, jag minns inte riktigt...


Testade även för första gången på Borås djurpark vilket var en väldigt positiv överraskning. Kompaktare och mindre än Kolmården, så man betade av allt på en dag, och så hade de en liten dinosaurieavdelning också :)


Konserter har det också blivit, och den svulstigaste var Rammstein i Stockholm i somras, men jag tror att det bästa med den resan var den trånga bilturen dit med samtal som spårade ur, milt sagt.


Båten har inte enbart fått agera fiskebåt, utan även som familjebåt med ett parasoll i spöhållaren och ett soltäcke på spinndäck. Emmi var väl inte överdrivet imponerad av båtåkande eftersom hon redan lärt sig gå och inte ville vara still, men det kommer nog till nästa år.


Ingen sommar utan parken i Pålsboda!? Sammanstrålade där med hela 4 av 5 syskon, riktigt roligt! :) I sommar får vi se till att även Kjell kommer med!


Dagen efter mådde jag väl ungefär som jag mådde efter att jag åkt Helix på Liseberg i somras. Hua... Det märks att man inte är så ung som man vill tro längre...


Midsommar på hemmaplan i år och här stoltserar vi med vår första egenkomponerade midsommarstång! Vill tillägga att detta är innan hundarna fick för sig att stången var utmärkt att kissa mot...


Inventerade tältförrådet och satte upp ett gäng i trädgården och testade att övernatta med barnen som övning inför kommande tältutflykter och det gick över förväntan. Något övertaggade vid läggningarna som synes, men de sov lika länge (läs: kort) där som vanligt, så det känns lovande!


Husmor Elis har som vanligt tagit till vara på frukter och bär i vår trädgård och Elly hjälper gärna till. Jag är enbart intresserad av jordgubbarna och de har fått ett nytt hem under året Hoppas att de klarade flytten och ger bär även i år. Annars kan vi lika gärna flytta till lägenhet ;)


Nejdå, trivs faktiskt fasligt bra med att ha trädgård och i år har vi spenderat mer tid än någonsin i den eftersom vi tillbringade en stor del av sommaren på hemmaplan. Elis (och hans pappa) fixade det sista med altanen och målade det som behövdes, så nu får den väl ses som klar, vårt mångåriga projekt :)


Inte bara kul med hus dock. Vi har haft en del problem med elen som tydligen inte varit installerad som den ska, så dörren vid verkstaden var strömförande :S Torktumlare och diskmaskin gav upp och nu på slutet har även bergvärmen börjat strula. Kommunen är fortfarande i onåd eftersom de ännu inte lärt sig rensa brunnar ordentligt och asfalteringen av parkeringarna vid oss leder till att ännu mer vatten samlas på vägen utanför huset och rinner ner i verkstaden :( Brandkåren fick återigen komma hit och pumpa ut vatten, men nu är planen att det ska byggas ytterligare en brunn här, så hoppas att det blir inom kort, innan "vårfloden" kommer.


Avslutar med några favoritbilder från året. Först Emmi i knät på mormor spelandes 4-i-rad någon av alla de gånger vi varit där under året.


4 generationer :)


2 generationer :)


1 familj på väg på maskeradfest på förskolan.


1 gladmört!


1 hoppande körv med sin mamma.


Nu hoppas vi på ännu ett bra år, med förhoppningsvis lite mer sömn och mer ork till allt vi vill hinna med!

1 kommentar:

ass little helper sa...

Härligt med en fullständig uppdatering, årets höjdpunkt, grymma firrar och familjelycka, underbart att se =)