lördag 28 februari 2015

Fika, fika, fika!

Förra helgen startade kaotiskt med att Esse bosatte sig under grannens lekstuga och jag gick inne och ojade mig över att han aldrig någonsin skulle komma hem igen. Okej, inte så troligt... men jag blev ändå orolig! Just det var väl inte så kaotiskt, men ändå jobbigt tills han kom in igen. Lite hönsmatte är jag nog ändå...

Men sen blev det fullt ös, och det från röret i badkaret som lossnade från blandaren. Elis som då satt i badet började skrika om att jag skulle stänga av vattnet. Jag tyckte att han kunde göra det själv, han var ju där inne. Sen förstod jag att han menade i hela huset och det blev en löptur ner i källaren :S

Han försökte stoppa varmvattengeisern med händerna för att minimera skadorna. Uff, tur att han tål värme bättre än vad jag gör. Jag hade aldrig klarat det med mina mesiga tassar! Turligt nog så kunde vi få hjälp redan på lördagsmorgonen så att vi slapp vara utan vatten en längre tid. Man märker hur ofantligt beroende och bortskämd man är gällande vatten. Vet inte hur många gånger jag var och pillade på kranarna och glömde bort att vi inte hade vatten, och det bara på några få timmar.

När väl röret var på plats igen kunde vi åka mot Hjortkvarn för en slapparhelg. Jag, fortfarande något märkt av Esses klor, möttes inte av några snälla kommentarer hemma hos mor. Minns inte exakt vad hon sa, men det var något i stil med att jag inte var någon vacker syn. Ska inte mammor vara stöttande och snälla?! ;)


Sen började fikahelgen. Vet inte om jag någon gång har fått i mig så mycket fikabörd på en helg. Alla skulle bjuda på fika! Nomnomnomnom!


Ja, sen kan man väl säga nej tack också... Men... Det är ju så gott! :)

Pannkaka till middag var väl inte heller direkt nyttigt, men också det fasligt gott. Sen skid-vm på det :) Helgens betyg bara steg och steg.


Okej, med tanke på starten var det kanske inte så konstigt att betyget höjdes, men ändå :)

Tog en tur till Kim som fått hem nytt lego som hon var snäll nog att låta mig och Elis vara med och bygga ihop :)


Det stillade dock inte direkt byggbehovet. Tror jag behöver öppna upp de där legolådorna på vinden snart... Legohelg någon?


Lördagskvällen skulle det bli inflyttningskirdrinksfest hos Michelle och jag hade fixat finfina överraskningar åt henne. KIR var med, för han missar inte gärna en kirfest! Sen tyckte jag att de saker jag fick när jag åkte rallybil passade Michelin bättre än mig :P Sist ut, en Darkwing Duck till badet som vi hade spanat in när vi författade julkulskalendern. Tänkte att han skulle passa de andra självlysande badankorna som hon har :)


Om hon blev glad? Jag tror det i alla fall... Eller så var det kirdrinkarna som talade ;)


Ja, Michelle hade nämligen hittat 3 recept på kirdrinkar, så tanken för kvällen var en lite annorlunda kirfest. Först ut: Kir Royal.


Kir i botten och sen toppa med bubbel. Smakar fortfarande mycket kir, men mycket fräschare på något sätt. Rekommenderas!


Snacks behöver man också och popcornmaskinen gick varm. Den skjuter dock popcorn hejvilt så man får skydda sig på bästa sätt!


Vad suddigt mitt mellosällskap var... Undrar om det beror på att jag inte hade blixt eller drinkarna...


Nästa drink Kir Lemon. Eller drink, än så länge har det väl bara varit grogg. Men men, struntsamma! Det låter bättre med drinkar! :)
I alla fall: Kir som toppas med Bitter Lemon.


Smakade först riktigt gott, men hade en, inte så förvånande, bitter eftersmak. Jag tror att om man gillar gin & tonic så gillar man denna.

Sist ut, Kir Pear. Smaksatt vodka (vi valde päron men andra smaker går också bra, då får man dock byta namn på drinken), kir och sen toppas det med fruktsoda. Fasligt gott! Mer Kir Pear åt folket! :)


Efter mellon blev det mer musik, denna gång i spelform. Roligt spel där man ska rita, nynna, gissa och svara på musikfrågor.


Blev ganska nöjd när jag fick i uppdrag att nynna Världens bästa Karlsson och de andra skulle lista ut vilken låt det var :) De tog den snabbt!


Dagen efter blev det en tur ut till Magnus och Maria. Kände oss väl inte så där fasligt välkomna :P Snön hade blivit för mycket för trädet men det passade väl egentligen bra vid privatskylten. Folk har lite svårt att förstå det där med privat väg... Eller så är de fasligt lata och orkar inte ta sig runt tomten via den kanske 50 meter längre vägen.


Tur att vi fick komma dit och bära lite pellets så att det inte bara blev fika. Ja för efter fika där blev det att avsluta besöket med mer fika hos Michelle :)


Ja, vad ska man säga mer än nomnomnom!? :)

fredag 27 februari 2015

Pengarna rullar

Pengar rullar in, pengar rullar ut... Livet med hus! :P Ny tvättmaskin installerad. Tog en jäkla tid att få hem den bara, så nu blir det att hårdköra den i några dagar för att bli av med tvätthögen.


Även köpt en säckkärra för att kunna köra tunga grejer, typ tvättmaskiner... Men det hjälper inte i svängda smala trappor tyvärr. Så: Någon som vill komma och bära upp ett tungt as som ska till tippen? ;)


Har dock köpt lite roliga saker också inför nästa spelhelg :)


Blokus har vi kört många gånger tidigare på spelhelger så det är en favorit jag även ville ha själv.
Bamse för att se om det är bättre eller sämre än honungsjakten.
Mathable ska vara ungefär som wordfeud men med siffror. Tror det kommer falla mig i smaken :)
Sen bäst av alla, i alla fall till titeln: Masters of the universe! He-Man! :D Det måste väl bara vara bra?

torsdag 26 februari 2015

Vinden klar!

ÄNTLIGEN! Allt är genomgånget, rensat, dokumenterat och ompaketerat på vinden. Så jäkla skönt att ha betat av den punkten. Hittade massa skojiga saker också, varav Elis gamla barntröja roade lite extra. Han var tydligen brat innan det blev populärt :P


Okej, hans tröja kanske inte har en grön krokodil på sig, men det är ändå en rosa piketröja med en grön liten filur på bröstet :)

Har inte rensat bort så himla mycket då det mesta gällande det redan var gjort i de senaste flyttarna, men att packa om och sortera grejerna gjorde att antalet lådor minskade och allt tar nu mindre plats. Sen är alla lådor märkta på ett enkelt sätt så att man kan hitta det man är ute efter också utan att riva upp massa lådor.

Svårt att låta bli vissa saker när man packar om. Byggsuget blev stort när dessa 4 lådor gicks igenom :)


Lego, Duplo, Brio, pärlor och klossar. Man kan tro att vi gillat att bygga saker när vi var små, både Elis och jag :)

Undrar vad nästa projekt blir här hemma...

söndag 22 februari 2015

Gamla grejer tar plats i vitrinskåpet

Minns inte helt när min kaffeservis, som jag fått av morfar, blev komplett, men jag fick i alla fall delar till den på varje högtidsdag när jag var mindre, precis som mina syskon fått innan mig. Tänkte mig då att jag skulle ha den framme när jag flyttat hemifrån, men när det väl var dags för det fick den snällt vara kvar hos mamma. Senare fick den flytta till min brors vind när jag flyttade utomlands och jag tänkte istället att när jag skaffar hus, då ska den få komma fram!

Nu har jag mitt hus och alla mina saker har fått flytta hem till mig. På vinden hittade jag nu min gamla servis, men vem har egentligen framme serviser nuförtiden? Jag dricker ju knappt kaffe ens... Det kändes ändå dumt att den bara skulle fortsätta stå där i sina kartonger, så nu har vitrinskåpet fyllts av gullviveprydda kaffekoppar. Lite kluven i fall jag gillar det eller ej. Inte helt min grej, men det känns ändå fint på något sätt och det passar huset och skåpet.


Ja det känns i alla fall bra att de får synas, om så bara för ett tag. Sen blir man ju lite nostalgisk är klart och tänker på söta morfar :)

Fler saker har fått flytta in i vitrinskåpen. Elis har lagt in några tydligen tjusiga fiskerullar. Det är i alla fall konstigare att ha i ett vitrinskåp än en gammal servis tänker jag som tröst när jag tvekar över mina kaffekoppar :)


I kökets glasskåp har de gamla förvaringsburkarna fått komma upp som prydnad ihop med de klassiska äggkoppstanterna.


Känns lite kul att även de gamla sakerna får ta lite plats, även om jag som sagt är lite kluven i fall jag gillar det ihop med allt nytt. Vad tycker ni? Visst kan man väl blanda lite?

fredag 20 februari 2015

Rally Sweden 2015

För att orka med en heldag vid sidan av rallyvägarna packades det med diverse godsaker. Mycket körv går åt!


Pulkan lastades full med ved i den rattmuffs- och tärningsutsmyckade bilen. Nej, varken rattmuffen eller de rosa tärningarna är mina eller min idé...


Väderförhållande var perfekta: mycket snö men inte för kall. Temperaturen låg runt nollan hela dagen så man behövde inte frysa och snön är viktig så att man slipper bära en massa saker. Istället kan man ha pulka, något som kan gå åt när man har mycket körv och ved med sig. Ja sen blir det ju häftigare rally om snön sprutar är klart :)


Efter lite pulsande var vi framme vid Vargåsens tredje publikplats, Colin's Crest, känt för det stora hoppet och för publikfesten. Fokus i år låg med andra ord inte på att fota bilar, utan snarare att uppleva allt annat runt omkring fullt ut.


För att det inte skulle vara alltför mycket rött, vitt och blått i publiken fick Sverige-pläden pryda pulkan under rallyt.


Publikfest var det! Vissa gick in för det mer än andra, eller vad sägs om papegojutstyrsel, stråhattar, hawaiiskjortor, en strand byggd av gigantiska liggunderlag, en uppblåsbar palm, partytält och ja, de byggde till och med en egen snöbar som även fungerade som ölkyl :)


Hur mycket fokus de hade på själva rallyt... Det är oklart :)


Jag var ju helt ute med min relativt normala toppluva, men jag ser ganska nöjd ut ändå.


Fanns många mycket mer tjusiga mössor och hattar. Vissa mer för att hålla värmen.


Vissa mer speciella än andra...



Mycket folk var det i alla fall. Stor skillnad från sist jag var på rallyt.


Visst, lite svårare att se själva rallyt, men det var ju inte prio ett denna gång, och vi såg faktiskt rätt bra från vår kulle även om det var en bit ifrån.


Fanns flera varianter av stolar också. Varför inte vila benen i den bakåtlutade solstolen bredvid sin vodkaflaska och sitt groggvirke som man självklart drack en i taget... :S


För den med bättre balans behövs bara två träpinnar för att skapa en stol.


Eller så tar man bara första bästa Anna och sätter sig på! :)


Helikoptern följde dramatiken i spåret, något som hade varit enklare att följa på plats om man haft med en radio så man fått med sig vad som hände på de andra sträckorna. Nästa gång! Dock fick man mycket info via speakern på plats, så man fick ändå med sig det viktigaste.


När bilarna passerat första gången växte antalet eldar markant och röken spred sig bland folket. Kläderna luktar fortfarande allt annat än gott :S


Kollar man snabbt blir det bröstchock när mannen i tuttkeps böjer sig framåt :-O


Rally (eller ska vi säga jäger?) sprider värme och kärlek :P


Det var inte bara korv som grillades. Vissa gick verkligen in för det med stora köttbitar eller som här: kolbullar. Ambitiöst!


Vi skulle dock ha korv, men det verkade som att någon hade skakat korvburken för det sprutade ut vatten när jag skulle öppna den :S


Gallret fick senare ge vika för burkens tyngd, så man bör nog ha ett kraftigare galler om man ska koka korv på det här sättet.


Många fantasirika eldstadsinstallationer fanns det.


Den nerkylda minttun låg nästan orörd i baren.


Men det kanske var lika bra för flera av grannarna tog en tidig paus på stranden... De behövde nog inte minttu just då...


Kaffe kan ju annars pigga upp så kok-kannan åkte fram innan nästa omgång med bilar.


Jag som inte är någon kaffefantast körde på sockerchock istället för att hålla mig pigg :)


NOMNOMNOM!!! Nej jag åt inte alla själv! :)


Än så länge i denna historia verkar det inte som att vi sett några bilar, men jodå, nog gjorde vi det. Extra kul är det att titta på de som tävlar i den historiska klassen :)


Ibland räcker inte ens kaffe till för att hålla sig vaken...


Det var ett konstant ätande hela dagen kändes det som. Här är Mr Fläsk igång med en laddning på grillen.


När det närmade sig slutet åkte även bananlådorna på elden. Ju mindre att släpa hem, desto bättre :)


Nämnde jag att det var mycket rök?! :S


Ja, trött kan man bli som sagt...


Det var i alla fall kul att ha stått vid hoppet ett år och se bilarna flyga. 44 meter flög den som flög längst. Inte illa!


Men nästa gång är jag nog mer sugen på en sträcka med mer kurvor och på att få häftiga foton när de sladdar iväg i solnedgången.