måndag 30 september 2013

Jakten på badkossan

Jag har börjat vänja mig vid att inte vara själv i badrummet när jag ska bada. Det ska hållas koll på vad jag håller på med och jagas tår bland annat...

Sist testade jag att lägga i en badko innan jag gick i. Den var fasligt intressant...


Oklart vem som vann matchen i arga leken dock...

Stolpjakt - Runda 13+14

Jag var för slö för att ta med mig systemkameran på söndagens första runda i jakt på Friska Karlstad-stolparna, något som jag fick ångra nästan direkt. Nu hade minsann djuren lust att vara framme. Jaja, jag lyckades i alla fall fånga ekorren på en bild -även om den blev suddig. 


Betade av de sista stolparna på Ulvsbykartan och hittade där den "Gula lådan" ute i skogen. Där kunde man notera sitt namn och nummer och vara med i utlottningen av trisslotter, så nu ska jag vinna storvinsten! Ja för jag ville självklart vara med :)


Sen såg jag en hackspett också. Ser ni den? Nja, på bilden ser inte jag den heller längre... Nästa gång tar jag med kameran!


Runda 13
Kontroller: 16
Tid: 2 timmar 8 minuter
Avstånd: 9,3 km

Fyllde på sockernivån innan jag åkte till Skutberget och betade av de sista kontrollerna jag hade kvar där också.


Runda 14
Kontroller: 7
Tid: 59 minuter
Avstånd: 3,9 km

En stolpe ute vid Alstern har eldats upp så många gånger att de inte längre kommer ersätta den. 126 har kod PB. Jag hade tyvärr inte hunnit med den än, men ökar på totalen med 1 stolpe.

Totalt
Kontroller: 168
Tid: 29 timmar 25 minuter
Avstånd: 122,9 km
Rundor: 14

Bara 21 dagar kvar nu och 57 kontroller... Jag har lite att göra...

söndag 29 september 2013

In Flames + Stalumnipubrunda

I fredags morse satte jag mig på min icke ombokningsbara plats 666 mot helvetet, ja, alltså Stockholm ;) Passerade Degerfors och funderade återigen på den återkommande frågan på jobbet vad man skulle kräva i lön för att behöva jobba där och enbart få lämna staden ett fåtal gånger på ett år...


Gick för ovanlighetens skulle inte fel en enda gång på min resa utan jag kom rätt både till jobbet och senare till hotellet och mitt minirum.


Scandic Norra Bantorget - I like! Man fick ju godis :) Nomnomnom...


När godiset var slut och jag hade svidat om till finkläderna började den stora utmaningen: Att hitta ut till Gröna Lund. Som jag redan avslöjat gick även det bra och jag befann mig utan något längre köande inne på området.


Lokaliserade den stora scenen där In Flames senare skulle spela innan jag letade reda på mat och dryck så jag skulle orka med kvällen.


Hamnade på en restaurang som hette Kaskad. Är inte det ett fasligt olämlpigt namn på en restaurang? :S

Efter några timmar anslöt även Emil och när mörkret lagt sig gav vi oss ut till scenen bredvid karusellerna för att invänta Göteborgsgossarna.


Spelningen drog igång och jag började le. Tror inte att jag slutade le på hela konserten faktiskt... Fast nu ler jag ju ganska ofta... Men ändå :) Deras musik gör mig så glad :)


Det var relativt trångt redan från början så när det i tredje låten skulle börja härjas och moshpittas blev det galet trångt. Jag kunde inte röra armarna och efter att ha ställt mig på tå för att se lite bättre kom jag inte ner igen :)


Hittade denna setlist, men jag tror att låt nummer 3 var Clayman så inte helt säker att den stämmer. Men ni ser ju att det var många godingar där :) Saknade som vanligt att kravla bland knivar inte var med, men så länge jag får Ropes och Only for the weak är jag jäkligt nöjd :)


De "gjorde en Greenday" och drog upp folk från publiken som både fick äta godis, spela gitarr och sjunga. Tur det inte var jag, för jag är så dålig på att komma ihåg texter och tror knappast de hade varit imponerad av att jag kan melodin till love me tender på gitarr... Äta godis hade jag nog klarat av dock! Så länge det inte var lakrits då...


Snodde en bild från Gröna Lunds sida. Gillade ljusshowen :) Kul att se dom i mörker ute för en gångs skull så de kan fläska på med både ljus och eld.


Själva scenen på Grönan var väl dock inte så mycket att hurra för...Även lite tråkigt att Anders röst inte helt verkade gilla kylan... Men ändå, In Flames är In Flames! Det är alltid bra :)

Efter konserten drog vi vidare för att möta upp de övriga statistikerna som hade kommit en bra bit på pubrundan. Jag tog en snabb bild men kollade som vanligt inte hur det blev. Det är ju roligare att se dagen efter! :) Ibland blir det bra, ibland blir det inte bra...


Efter två "vattenhål" var det dags för kvällens sista stop. Ner i en källare, in i ett litet rum fullt med öl och en karaokemaskin :)


Vi sjöng vackrare än någonsin!


Det blev dock inte så mycket bara två som sjöng, utan det var snarare allsång hela tiden :)


Avslutade kvällen med denna klassiska låt :)


Hade tur och var på gångavstånd till hotellet när vi gav upp för kvällen. Det blev dock inte många timmars sömn innan det var dags att gå upp och äta frukost. Fanns mycket av sånt som jag tycker om och vill ha, så även fast det var små glas även här så får hotellet mycket bra betyg :)


I väntan på tåget degade jag framför Disney Channel (att den kanalen fanns medverkade självklart till det höga betyget till hotellet). En helt vanlig lördagsmorgon med andra ord :P


Avslutar med en bild på Stockholm...


Kanske Degerfors inte är så illa ändå?! ;)

torsdag 26 september 2013

Episode 666

Liten komisk detalj gällande min tågbiljett till Stockholm för att se In Flames. Jag ska sitta i vagn 6 på plats 66 :)


Varför är det så komiskt då? kanske den inte In Flames-frälste undrar... Jo, de har ju faktiskt en låt som heter Episode 666 :) Ja och sen är det ju djävulens nummer då, vanligt förekommande i hårdrocksbranchen.

För att citera Crom: Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker det var jäääävligt roligt! :D

onsdag 25 september 2013

Mot Stockholm

Det visade sig vara ett bra drag att annonsera efter sällskap :) Nu har allt löst sig och på fredag morgon åker jag mot huvudstaden. Visserligen alltför tidigt, men ändå!

Först blir det en tur till kontoret för att jobba och träffa kollegorna.
Sen ska jag försöka hitta mitt hotell som Elis fixade gratis åt mig med sina hotellpoäng :)
Vidare till Gröna Lund som också blir gratis eftersom Jonatan hade något kort jag kunde låna som gav fritt inträde :)
Där har Emil förbarmat sig över mig och gör mig sällskap på konserten.
Så nu är det bara resorna som kostar -det får vara överkomligt :) Bara att ta på sig den fina t-shirten och gå det!


Hade ju som plan att sen möta upp statistikerfolket som ska gå pubrunda, men nu ska det ju vara efterfest med bandet på Tyrol... Fri entré, utlottning av limiterade t-shirts och signerade plattor... Jag måste nog faktiskt gå på det... I alla fall ett tag... :)

tisdag 24 september 2013

Lite sällskap

Att det ska vara så svårt att få med sig någon på konsert... Nu har jag till och med satt ut en kontaktannons på facebook! Hoppas jag får napp...

Sökes: Sällskap med bra musiksmak som önskar följa med till Gröna Lund på fredag för att lyssna på In Flames. Vore att föredra om sällskapet även kunde erbjuda en sovplats (ej höga krav, soffa går bra, trasmatta i nödfall, men då vill jag gärna ha kudde...).

Finnes: Relativt trevligt konsertsällskap (så länge jag inte är kissnödig och inte kan hoppa runt). Erbjuder även möjligheten att följa med på pubrunda efter konserten med trevliga statistiker (ja, det finns fler sådana än jag själv). Jag har med egen tandborste.

Däcksparkare undanbedes. Vid snabb affär kan nattamat ingå.


Hjortkvarns Livs

Dagens tips: Hjortkvarns Livs har skaffat sig en hemsida.


De som tagit över affären har verkligen snyggat till där inne och är ofantligt serviceinriktade. Har de inte hemma det du vill ha: Säg till vad du vill ha så försöker de att fixa.

Nu kan jag ju inte själv handla där så ofta, men för er som bor där: Handla handla! :)

söndag 22 september 2013

Varvat!

Benhinnorna strejkade ordentligt idag så det blev en soffdag istället. Först slötittande jag på tv:n på sånt som Lilla huset på prärien :) Sen blev det kvalitetstid med mitt 8-bitars :)


Jag var fasligt het och varvade både Piff och Puff och DuckTales :)


Ja sen i bara farten blev det Super Mario Bros 3 också :) Alltid lika kul när prinsessan skojar lite...


En väldigt produktiv dag som synes! ;)

Jag gillar helg!

Stolpjakt - Runda 12

Var ute tidigt i går morse för att återuppta jakten på Friska Karlstad-stolparna. Dags för en tur i Kileneskogen (den sista tilläggskartan). In i dimman!

01 dimma väg

Fotade från bilen för att föreviga den tjocka dimman, men lyckades inte få med riktigt hur tjock den var (även om den inte var enormt tjock).


Fick dock med min skitiga vindruta... Det får ni stå ut med :)


Här ångrar jag att jag inte stannade bilen och gick ut och fotade. Det hade nog kunna bli en riktigt bra bild om inte den skitiga rutan hade förstört bilden.


Det var faktiskt ett bra tag sen jag hade med mig "riktiga" kameran ut på fototur. Tröttnade lite smått, så det blev en paus. Tröttnade egentligen inte på att fota för jag har ju fotat med mobilen istället. Men att släpa på kamera och allt pill efteråt tröttnade jag på.

En egobild måste man ju ha så Cosby fick assistera som spegel :)


Det var ett härligt morgonljus som letade sig ut på Sättersviken.

13 strand

Man kan dock undra lite hur jag går egentligen?! Lyfter jag inte på fötterna alls? :-O Skapligt mycket dagg i alla fall...


I början på turen var det mer fokus på fotande (fokus+fota=tihi tihi :P ) än att snabbt komma till stolparna.

19 vass

Mer intressant att försöka fånga dimman.


Lyckades ganska bra, i alla fall om jag får säga det själv :)

20 dimma skog

Sen blev det lite högre tempo mot kontrollerna. Traska traska...


Långt där borta har ni Vänern...


Längre in i skogen letade sig solstrålarna in mellan träden.

32 solstrålar

Såg rätt häftigt ut!

33 solstrålar2

Den tjusiga väskan var såklart med :)


Den var lika självklart fylld med nyttig vandringsmat :P


Hur gick själva stolpjagandet då? Ovanligt bra faktiskt! De var relativt enkla på denna karta. Det jobbiga kom istället när jag trodde att jag skulle behöva gena genom en hästhage eller gå en omväg :S


Som tur var hittade jag ett ställe jag kunde passera på istället. Dock hamnade jag något snett och kom ut på fel väg (utan att jag förstod det), vilket ledde till en ordentlig omväg istället :S Jaja, fram kom jag till allihopa :)

Kom tillbaka till parkeringen och försökte öppna bilen. Nyckeln fungerade inte :( Vad fasen, har jag glömt att låsa kanske? Ryckte i dörren, nej det var låst :S Jaha, vad gör jag nu?

Tog några steg tillbaka. Då såg jag att det var ju faktiskt inte min Cosby :D Jag har ju 1,8 motor och 2 andra siffror på min svarta Opel Astra :)


Min Cosby hittade jag sen några platser bort så jag och mina slitna benhinnor kunde åka hem.

Benhinnorna är ordentligt sura över att jag spelade innebandy i fredags :( Får se om jag orkar ge mig ut något idag också.

Runda 12
Kontroller: 25
Tid: 3 timmar 50 minuter
Avstånd: 13,9 km

Totalt
Kontroller: 144
Tid: 26 timmar 18 minuter
Avstånd: 109,7 km
Rundor: 12

fredag 20 september 2013

Ylvis

Säga vad man vill om Norge, men de har i alla fall två bröder (Bård och Vegard Ylvisåker) som är fasligt roliga :)

Fredagen till ära ska jag bjuda på lite av deras dumheter :)

Först ut, The Intelevateor, där de låtsas vara en röststyrd hiss, en hiss med många funktioner...


Sen har de släppt en "hit" där de funderar över hur räven låter... VARNING! Låten sätter sig på hjärnan! WHAT DOES THE FOX SAY?


Norrmän älskar ju att åka upp till hytta/stugan. Men man kan ju egentligen fråga sig varför efter att ha sett den här sången...


Sist ut kan jag rekommendera en miniserie där de försöker bli popstjärnor i Kirgizistan :D
Jag ska inte lägga ut alla avsnitt i inlägget, men jag länkar till dom nedan. De är ca 7 minuter långa var. Här är det inte så mycket de själva som är så roliga utan allt folk runtomkring :) Finns några riktiga original och så blir det såklart kulturkrockar :)

Avsnitt 1
Avsnitt 2
Avsnitt 3
Avsnitt 4
Avsnitt 5
Avsnitt 6
Avsnitt 7

Trevlig fredag allihopa och sök vidare på Ylvis!

torsdag 19 september 2013

Framtid, Winston, London och In Flames

Tror jag fortsätter på temat utan röd tråd för jag har bara lite småplock att rapportera idag också...

Har köpt biljett till en stand up-show med Jesper Rönndahl :) Tror det kan bli galet skoj :) Dagens tips: Boka du också! :)


Fick vara hundvakt en snabbis efter jobbet åt Bob Winston. Det blev pinnkastande, pinngnagande och öva på att hoppa upp och sitta fint på bänken. Gick strålande tills Tobbe kom och skulle hämta honom, då blev han så till sig att han inte längre kunde ha koll på benen så han trillade ner och hade sig :P


Annars då? Sjukt avundsjuk på Lovva och Michelle som är till London nu... Undrar om de åker förbi där jag har bott... Kanske går på min stammispub... Jag måste åka dit snart igen och spana läget!!

Sist: In Flames ska spela en spelning till innan det blir uppehåll för att skriva nya skiva. Nästa fredag (27/9) på Gröna Lund. Någon som vill med? :)